donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

Commissie buigt zich over toelating elementaire opleiding KPS

lees ook ...

President Santokhi zegt dat hij en Brunswijk er samen voor g...

Naar zeggen van President Santokhi heeft hij diepgaand, openhartig en constructief  gesproken met de vicepresident van de Republiek Suriname over  de ontwikkelingsrichting van de regering en de inspan...

Er is een commissie ingesteld die onder leiding van Mark Karg zich zal buigen over de verschillende onderzoeken en testen die zijn gedaan bij de laatste werving van rekruten door het Korps Politie Suriname.

Het orgaan dat op vrijdag 11 juni werd geïnstalleerd krijgt drie maanden om een concreet voorstel te doen aan de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, over de screening van de toelating. Daarbij moet worden meegenomen een tijdlijn met start- en einddatum van de elementaire opleiding, waarbij er rekening wordt gehouden met de Covid-19-pandemie, schrijft de afdeling voorlichting en communicatie in een persbericht.

Olton Helstone, directeur Operationele Diensten die namens de minister de installatie heeft gedaan, gaf aan dat de commissie erop moet toezien dat de nieuwe groep kandidaten aan de vastgestelde eisen voldoet bij de toelating tot het korps. Op de werving van de meer dan 350 rekruten die nu moeten starten met de opleiding, zal er streng worden gelet, aldus het ministerie.

Commissievoorzitter Mark Karg gaf aan dat er hard moet worden gewerkt aan het gezag van de politie binnen de samenleving. Cruciaal voor hem is de integriteit van de politieambtenaar. In het orgaan zitten verder Shivanand Ramlall, Stanley Dijksteel, Harish Monorath en Marsha van Halen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommissie buigt zich over toelating elementaire opleiding KPS