woensdag 17 april 2024
26 C
Paramaribo
6 C
Amsterdam
0
(0)

Commissaris Bryan Isaacs neemt leiding van Korps Politie Suriname over

lees ook ...

De schriftelijke overdracht van het leiderschap bij het Korps Politie Suriname vond officieel plaats in de vergaderzaal van het ministerie van Justitie en Politie op vrijdag 8 maart 2024. De voormalige waarnemend korpschef, Ruben Kensen, heeft formeel zijn taken overgedragen aan commissaris van politie Bryan Isaacs, die zijn positie zal innemen. Kensen, die sinds 14 februari 2022 het korps leidde, benadrukte de uitdagingen waar Suriname momenteel mee te maken heeft, maar sprak ook over een zekere mate van rust die is teruggekeerd in de samenleving.

Minister Amoksi erkent de turbulente periode en kijkt uit naar een effectieve aanpak van de criminaliteit onder het nieuwe leiderschap. Isaacs, die als jong en ervaren wordt beschouwd, werd door Kensen geprezen als een toegewijde politieagent. De directeur van Justitie en Politie, Sharma Lachminarain Lakhisaran, bedankte Kensen hartelijk voor zijn dienstjaren en prees zijn toewijding aan het korps.

Ondanks positieve vooruitzichten blijft de aanpak van criminaliteit, vooral in het binnenland, een prioriteit. De waarnemend directeur Operationele Diensten, Bies Somai, roemde Kensen als zowel een uitstekende politieman als een goed mens. De nieuwe korpschef, Isaacs, uitte zijn dankbaarheid naar de minister en beloofde geleid te worden door zijn geloof in de Almachtige.

Na verschillende toespraken vond de officiële overdracht plaats, waarbij commissaris Isaacs formeel de documenten overdroeg aan Directeur Operaties Pinas Melvin. De scheidende korpschef, Kensen, gaf symbolisch het stokje over aan commissaris Isaacs. De nieuwe korpsleiding bestaat uit de toekomstige korpschef Isaacs, directeur operaties KPS Pinas en commissaris Akkal.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommissaris Bryan Isaacs neemt leiding van Korps Politie Suriname over