vrijdag 2 december 2022
24.7 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
0
(0)

Commissariaat Saramacca doet enquete onder huishoudens

lees ook ...

Medewerkers delen ervaring klimaattop met Bureau VIDS

Medewerkers van Bureau VIDS, Shylina Lingaard en Ivana Vincke, hebben onlangs een presentatie gehouden over hun participatie aan de 27ste klimaattop in Sharm-El-Sheikh, Egypte. Zij hebben daarbij hun ...

Het districtscommissariaat van Saramacca heeft een eigen enquêteonderzoek verricht waarbij alle zes ressorten van het district van ruim 5000 huishoudens in kaart zijn gebracht. Het onderzoek is gehouden van november vorig jaar tot begin dit jaar. Intussen is alle data verwerkt en zal vervat worden in een boekwerk dat door de districtscommissaris Sherin-Bansi Durga gepresenteerd zal worden.

Dit is gedaan om de departementen van de verschillende ministeries in het district Saramacca alsook de centrale overheid te voorzien van recente data uit het veld. Met dit onderzoek wordt er meer inzicht te gecreërd op zaken als bevolkingsbouw, werkzaamheid in de diverse sectoren, aantal schoolgaanden, werkenden, seniorenburgers, mensen met een beperking alsook de scholingsgraad van de bevolking. Uit het onderzoek is verder komen vast te staan hoe de beroepsbevolking in Saramacca eruit ziet “We hebben nu een beter beeld wat er in het district is aan kader, jongeren en seniorenburgers”, zegt de burgermoeder.

De informatie uit het onderzoek is er om beleid mee te maken. “Als je weet hoeveel mensen er zijn met een beperking, hoeveel schoolgaanden en technisch opgeleiden er zijn in het district, vooral straks met de offshore-industrie die opkomend is, kun je dan beter inspelen op de ontwikkelingen en er gerichter beleid op losgooien”, zegt de dc. Bansi-Durga geeft aan hoeveel nieuwe informatie er door het veldonderzoek naar boven is gekomen.

Gedurende het onderzoek zijn in elk ressort 3 tot 4 teams van bestuursambtenaren en administratieve krachten het veld in geweest om de mensen te enquêteren. Van de ruim 5000 geïdentificeerde huishoudens zijn ongeveer 90% bereikt over geheel Saramacca. Het commissariaat legt de laatste hand aan het boekwerk om vervolgens de informatie te presenteren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommissariaat Saramacca doet enquete onder huishoudens