woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
0
(0)

Commissariaat Commewijne en Bureau Gemeenschapsprojecten nemen ontwikkeling ter hand

lees ook ...

130 lijnbussen in Suriname gecontroleerd; 13 vergunningen in...

Op 23 en 24 maart 2023 zijn er op de Indira Gandhiweg in Suriname controles uitgevoerd op lijnbussen met medewerking van de busdienst van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). ...

Het districtscommissariaat Commewijne en het Bureau Gemeenschapsprojecten gaan zich gezamenlijk inzetten voor de verdere ontwikkeling van het district. Om dit te doen zullen er verschillende gemeenschapsprojecten worden uitgevoerd. Er is hiervoor door districtscommissaris Mohamedsafiek Radjab en Jaswant Doekharan maandag een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend. Doekharan is projectmanager van het Bureau Gemeenschapsprojecten.

De uit te voeren projecten zijn geïnitieerd door het districtscommissariaat zelf en middels de ondertekening van het document tonen beide partijen hun bereidwilligheid tot realisatie van de plannen. De burgervader van Commewijne werd bij deze gelegenheid bijgestaan door enkele medewerkers van het commissariaat.
De gemeenschapsprojecten worden uitgevoerd met de bedoeling diverse gemeenschappen te voorzien in hun noodzakelijke behoeften.

Daarnaast moeten inkomsten worden gegenereerd en armoede worden tegengegaan. Middels het uitvoeren van de gemeenschapsprojecten zal er een mechanisme van duurzaamheid en continuïteit worden opgezet, waarbij onderhoud en samenwerking centraal staan.

Het gaat in deze fase om het aanleggen van een speeltuin te Mariënburg; bouwen van een aula op en renovatie van de loopbrug bij de openbare begraafplaats te Laarwijk; de bouw van een toilet voor de aula te Voorburg; renovatie recreatiezaal en kantoor bestuursopzichter van het ressort Johan & Margaretha. In de toekomst zullen meerdere projecten worden uitgevoerd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommissariaat Commewijne en Bureau Gemeenschapsprojecten nemen ontwikkeling ter hand