donderdag 18 april 2024
29 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
0
(0)

Commissariaat Commewijne en Bureau Gemeenschapsprojecten nemen ontwikkeling ter hand

lees ook ...

China wil investeringen in Surinaamse mijnbouw en infrastruc...

Tijdens zijn staatsbezoek aan de Volksrepubliek China heeft president Chandrikapersad Santokhi van Suriname een reeks constructieve gesprekken gevoerd met vooraanstaande Chinese bedrijven en conglomer...

Het districtscommissariaat Commewijne en het Bureau Gemeenschapsprojecten gaan zich gezamenlijk inzetten voor de verdere ontwikkeling van het district. Om dit te doen zullen er verschillende gemeenschapsprojecten worden uitgevoerd. Er is hiervoor door districtscommissaris Mohamedsafiek Radjab en Jaswant Doekharan maandag een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend. Doekharan is projectmanager van het Bureau Gemeenschapsprojecten.

De uit te voeren projecten zijn geïnitieerd door het districtscommissariaat zelf en middels de ondertekening van het document tonen beide partijen hun bereidwilligheid tot realisatie van de plannen. De burgervader van Commewijne werd bij deze gelegenheid bijgestaan door enkele medewerkers van het commissariaat.
De gemeenschapsprojecten worden uitgevoerd met de bedoeling diverse gemeenschappen te voorzien in hun noodzakelijke behoeften.

Daarnaast moeten inkomsten worden gegenereerd en armoede worden tegengegaan. Middels het uitvoeren van de gemeenschapsprojecten zal er een mechanisme van duurzaamheid en continuïteit worden opgezet, waarbij onderhoud en samenwerking centraal staan.

Het gaat in deze fase om het aanleggen van een speeltuin te Mariënburg; bouwen van een aula op en renovatie van de loopbrug bij de openbare begraafplaats te Laarwijk; de bouw van een toilet voor de aula te Voorburg; renovatie recreatiezaal en kantoor bestuursopzichter van het ressort Johan & Margaretha. In de toekomst zullen meerdere projecten worden uitgevoerd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommissariaat Commewijne en Bureau Gemeenschapsprojecten nemen ontwikkeling ter hand