zondag 14 augustus 2022
24.4 C
Paramaribo
26.9 C
Amsterdam
0
(0)

Commisariaat Noord-Oost doet mee aan earthhour ‘plastic opruimen’

lees ook ...

Bezoek 2de kamer ivm koloniaal verleden

Armand Zunder, voorzitter van de Nationale Reparatie Commissie heeft op woensdag 10 augustus een presentatie verzorgd voor de pers over het slavernijverleden van de  inheemsen en Afrikanen die tot sla...

De Earth Hour Plastic Pick Up & Run in Suriname is georganiseerd door WWF-Guianas. Een grote en enthousiaste groep vrijwilligers heeft op 26 maart zoveel mogelijk plastic afval opgeruimd. Een tienkoppig team van het Commissariaat Noord-Oost onder leiding van Districtscommissaris Ricardo Bhola, heeft onder andere de Palmentuin en omgeving helpen schoonmaken. 

Het gebied is ontdaan van plastic, blik en karton/papier. Het verzamelde afval van plastic wordt na afloop door Support Recycling Suriname (SuReSur) opgehaald ter verwerking en recycling. De burgervader vond het belangrijk om in zijn verzorgingsgebied persoonlijk mee te doen aan dit initiatief. DC Bhola sprak zijn bewondering uit naar alle deelnemers en riep een ieder op ten alle tijden milieubewuster om te gaan met vuil. Hij complimenteerde de organisatie eveneens voor het organiseren van een geslaagd evenement.

Later in de avond werd samen met president Chandrikapersad Santokhi de lichten gedoofd op het Onafhankelijkheidsplein. Op dat uur wordt er gezamenlijk stilgestaan bij het belang van het beschermen van onze prachtige aarde. Miljoenen mensen over de hele wereld doen tijdens Earth Hour tussen 20.30 en 21.30 uur het licht uit om aandacht te vragen voor onze kwetsbare aarde. Het doven van de lichten is een symbolisch signaal aan iedereen dat we beter voor de natuur moeten zorgen.

In Suriname werd met Earth Hour Lights Off moment het signaal gegeven dat Suriname als dichtst beboste land op aarde voor de hele wereld van belang is. Dat moeten we behouden voor toekomstige generaties.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommisariaat Noord-Oost doet mee aan earthhour 'plastic opruimen'