zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
0
(0)

Commisariaat Noord-Oost doet mee aan earthhour ‘plastic opruimen’

lees ook ...

Stichting Student Housing Campus Village heeft nieuw bestuur...

Op donderdag 30 november 2023 heeft de Stichting Student Housing Campus Village (SSHCV) een nieuw bestuur geïnstalleerd, onder leiding van voorzitter Wandana Algoe-Pultoo. De installatieceremonie werd...

De Earth Hour Plastic Pick Up & Run in Suriname is georganiseerd door WWF-Guianas. Een grote en enthousiaste groep vrijwilligers heeft op 26 maart zoveel mogelijk plastic afval opgeruimd. Een tienkoppig team van het Commissariaat Noord-Oost onder leiding van Districtscommissaris Ricardo Bhola, heeft onder andere de Palmentuin en omgeving helpen schoonmaken. 

Het gebied is ontdaan van plastic, blik en karton/papier. Het verzamelde afval van plastic wordt na afloop door Support Recycling Suriname (SuReSur) opgehaald ter verwerking en recycling. De burgervader vond het belangrijk om in zijn verzorgingsgebied persoonlijk mee te doen aan dit initiatief. DC Bhola sprak zijn bewondering uit naar alle deelnemers en riep een ieder op ten alle tijden milieubewuster om te gaan met vuil. Hij complimenteerde de organisatie eveneens voor het organiseren van een geslaagd evenement.

Later in de avond werd samen met president Chandrikapersad Santokhi de lichten gedoofd op het Onafhankelijkheidsplein. Op dat uur wordt er gezamenlijk stilgestaan bij het belang van het beschermen van onze prachtige aarde. Miljoenen mensen over de hele wereld doen tijdens Earth Hour tussen 20.30 en 21.30 uur het licht uit om aandacht te vragen voor onze kwetsbare aarde. Het doven van de lichten is een symbolisch signaal aan iedereen dat we beter voor de natuur moeten zorgen.

In Suriname werd met Earth Hour Lights Off moment het signaal gegeven dat Suriname als dichtst beboste land op aarde voor de hele wereld van belang is. Dat moeten we behouden voor toekomstige generaties.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommisariaat Noord-Oost doet mee aan earthhour 'plastic opruimen'