dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
5
(1)

Commewijne krijgt grote waterinstallatie

lees ook ...

Leerlingen vullen vrije lesuren in met alcohol en drugsgebru...

De Majoors van Politie van het ressort Uitvlugt, R. Tevreden en R. Nibte, beiden buurtmanagers, kregen in de ochtend van maandag 23 januari een melding dat er een concentratie van leerlingen van de om...

In het district Commewijne, met name te Peperpot, La Liberte, komt er een grote waterinstallatie met een capaciteit van 500 m3 per uur. Dit is een van de gebieden die is geïdentificeerd en moet leiden tot verhoging van de productiecapaciteit, zei Alwin Linger, onderdirecteur Strategie en Planning van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) tijdens een vervolgpresentatie voor de regering.

Deze presentatie is gisteren gehouden. Aanwezig waren president Chan Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk en de ministers Armand Achaibersing van Financiën en Planning en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. In de vorige ontmoeting van november 2020 heeft de directie van het waterleidingbedrijf de nodige instructies gehad voor het presenteren van plannen en voornemens in het kader van het verder verbeteren van de waterdistributie naar de samenleving toe.

Behalve Commewijne is het district Marowijne ook gekenmerkt als prioriteitsgebied. Ten aanzien van Commewijne is het de bedoeling dat rond het eind van dit jaar de waterinstallatie wordt gebouwd met de bijbehorende transportleidingen. Voor wat betreft Marowijne gaat het om een integraal project, omdat er een nieuw station moet worden gebouwd te Moengo. Met deze installatie moet de waterproblematiek in dit district tot het verleden behoren. Daar ligt de SWM aan de start van de werkzaamheden. Met de regering wordt nagegaan hoe dit project zo spoedig mogelijk af te ronden.

Er is verder met de regering gesproken over de plannen van het bedrijf voor het produceren van gebotteld water en het exporteren daarvan en wat daarvoor juridisch en financieel nodig is. Er komen gesprekken met minister Achaibersing en zijn collega David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommewijne krijgt grote waterinstallatie