woensdag 24 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(3)

Commentaar op benoeming Kensen tot waarnemend korpchef

lees ook ...

Auto vat vlam in Nieuw-Nickerie, politie vermoedt kortsluiti...

Op maandag 15 april 2024, na een melding van een autobrand op een adres in het politieressort, begaf de politie van het bureau Nieuw-Nickerie zich naar de locatie voor onderzoek. Bij aankomst van de p...

Er is commentaar op de aanstelling van Kensen als waarnemend korpschef. Seedorf vindt het nietig. Anderen zeggen dat zaken niet volgens de juiste procedure zijn verlopen. “Kritiek mag er zijn, want die houdt je alleen maar scherp”, zegt Kensen desgevraagd. Kensen ontkent dat er sprake is van een politieke benoeming. Hij heeft na zijn aanstelling samen met minister Amoksi veld bezoeken afgelegd in Saramacca, Nickerie en Coronie.

“De functie dank ik aan het feit dat ik tot het uiterste ga en nooit genoegen neem met minder. Ik wil altijd uitblinken en daarom blok ik hard. De juiste personen komen op de juiste posities, omdat het korps er alleen is voor professionals,” zegt Kensen verder.

Kensen heeft jaren gediend als gewestelijke politiecommandant. In die functie was hij heel stipt, voordat hij werd benaderd om de hoge functie te bekleden. “Ik heb bedenktijd gevraagd en advies ingewonnen bij enkele hoge oud- politiefunctionarissen”, verklaart Kensen. Toen hij zijn jawoord gaf volgde zijn bevordering tot commissaris van politie, zodat hij de hoogste functie kon bekleden.

Het interim-managementteam zal onder zijn leiding het politieapparaat reorganiseren en de transformatie inzetten “met als uiteindelijk doel de juiste personen op de verschillende afdelingen van het korps te plaatsen op basis van beoordelingen, professionaliteit en bagage aan ervaring”, aldus de CDS.

Kensen is ervan overtuigd dat er werk is voor eenieder. Collega’s, die thuis zijn zullen worden ingezet, waar zij aangeven te willen werken, want “KPS moet adequaat antwoord kunnen geven op de oprukkende, grensoverschrijdende criminaliteit, het kan altijd beter.” Opleidingen zullen weer optimaal draaien en buurtmanagers zullen weer actief worden om het veiligheidsgevoel te bevorderen. Verder streeft hij naar een goede werkrelatie met de Surinaamse Politiebond.

“Politie en burgerij zullen samen de criminaliteit moeten aanpakken. De politie moet zichtbaarder zijn, de surveillances zullen worden opgevoerd, het verkeer zal worden geordend en de voorlichting om criminaliteit tegen te gaan zal landelijk worden aangepakt.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommentaar op benoeming Kensen tot waarnemend korpchef