woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Command Center rapporteert aan president Santokhi over veiligheidsoperaties

lees ook ...

Suriname december 2023, spannend en treurig

Over anderhalf jaar organiseert Suriname weer verkiezingen en het wordt spannend want mensen met een strafblad mogen zich niet meer kandidaat stellen als (vice)president, minister of assembleelid, vol...

Het Command Center heeft op 23 oktober zijn werkzaamheden gerapporteerd aan president Chandrikapersad Santokhi op het Kabinet van de President. Tijdens deze bijeenkomst werden de activiteiten van het Command Center voor de periode van 4 augustus tot en met 6 september met het staatshoofd besproken.

Het Command Center bestaat uit verschillende veiligheidseenheden die gezamenlijk werken aan het waarborgen van veiligheid, orde en rust binnen de samenleving. Tijdens de ontmoeting met het staatshoofd werd ook het logo van de dienst gepresenteerd. Ondanks enkele uitdagingen heeft het Command Center positieve resultaten behaald.

Commissaris van politie, Bryan Isaacs, benadrukte dat het verkrijgen van geschikte voertuigen nog steeds een grote uitdaging vormt. President Santokhi deelde mee dat er al geld is vrijgemaakt voor de aanschaf van regulier transport.

De president benadrukte aan het Command Center om niet te aarzelen om steun te vragen bij het uitvoeren van operaties. Hij benadrukte het belang van veiligheid en drong erop aan dat het team te allen tijde paraat moet zijn voor noodsituaties. Hij moedigde de leden aan om regelmatig te trainen en alert te zijn op situaties waarbij mensen onrust willen veroorzaken uit eigenbelang.

“De regering streeft ernaar om zoveel mogelijk rust te bewaren door middel van dialoog. Laten we ons land veilig houden, orde en rust handhaven en waar nodig optreden”, sprak het staatshoofd. Hij wees met name op de komende kerstperiode en sectoren zoals de goudwinning waar mogelijke dreigingen kunnen ontstaan.

President Santokhi vroeg de leden om tijdig hun jurisdictie te bepalen en draaiboeken op te stellen. Ook moeten zij hun capaciteit en uithoudingsvermogen evalueren voor eventuele langdurige noodsituaties.

De president erkent dat zaken als trainingsmateriaal, werkuitrusting en rechtspositie van het personeel belangrijk zijn, maar dat vooral de samenwerking tussen de verschillende korpsen cruciaal is. Het staatshoofd kijkt uit naar de voorstellen en aanbevelingen van het Command Center.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommand Center rapporteert aan president Santokhi over veiligheidsoperaties