zaterdag 20 april 2024
27 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
0
(0)

Comité generaal SLM is afgelast

lees ook ...

Elektronische apparatuur voor Wegenautoriteit

 ICT-apparatuur, waaronder laptops, monitors (dock-in stations) met   elektrische attributen en een televisiescherm voor Zoommeetings, trainingen en presentaties zijn overgedragen aan de Wegenautorite...

De op 5 september geplande comité generaal over de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is afgelast. In een huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee is naar voren gebracht dat veel informatie over de SLM reeds publiek geheim is, waardoor een vergadering over dit onderwerp achter gesloten deuren nu overbodig is.

Eerder wilde de oppositie dat de regering deze informatie in het openbaar moest verschaffen, omdat volgens hen de samenleving recht had hierop. Veel van het reilen en zeilen bij de SLM is onduidelijk. De NDP-fractie had schriftelijk aan Assembleevoorzitter Marinus Bee aangegeven, dat over enkele andere issues in comité generaal informatie moet worden gegeven.

Belangerijk voor de NDP tijdens de comité general zijn:

– Het beleid en functioneren van het Openbaar Ministerie.
– De status van het National Risk Assessment traject, met het oog op de uitspraak van de Caribbean  Financial Action Task Force over Suriname.
– Het Tigri-gebied en de activiteiten die daar worden ontplooid door Guyana. Men heeft meer voorbereidingstijd gevraagd voor deze punten.

De Nationale Assemblee is sinds gisteren met reces. Waarnemend voorzitter Gregory Rusland meldde echter dat het werk van Assembleeleden doorgaat en indien het noodzakelijk is, er vergaderd kan worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameComité generaal SLM is afgelast