zaterdag 1 april 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Colombiaanse ambassadeur op bezoek bij minister Juspol

lees ook ...

Santokhi supports the Social Army

The motto of the group Social Army, which provided children with a fun day on March 26, 2023, is "Give a little to change a lot." At that event, President Chandrikapersad Santokhi served as the honora...

De minister van het ministerie van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi heeft formeel kennis gemaakt met de Colombiaanse Ambassadeur Martha Cecilia Pinilla Perdomo op woensdag 10 november laatstleden. Het kennismakingsbezoek moet een aanzet geven tot de heractivering van de samenwerking tussen beide landen.

Eerder heeft Suriname een goede samenwerking gehad met Columbia op het gebied van de drugsbestrijding. Het is gebleken dat Suriname vaak als doorvoerhaven dient voor de rest van de wereld. Maar ook mensensmokkel houdt Suriname en Colombia bezig. Minister Amoksi gaf aan dat het meestal om vrouwen gaat en ziet graag dat de samenwerking versterkt wordt. Ook de ambassadeur deelde de mening dat mensensmokkel een issue is waaraan gewerkt moet worden.

De bewindsman ziet graag dat er samen wordt gewerkt op het gebied van inlichtingen, trainingen en best practises in het kader van veiligheid. Ambassadeur Pinilla Perdomo haalde aan dat Colombia ook openstaat voor uitwisselingsprogramma’s tussen de politiekorpsen.

Minister Amoksi stelde dat veel Colombianen in Suriname momenteel te kampen hebben met sociaal-economische problemen. Velen zijn door de Covid-pandemie hun werk kwijtgeraakt. De niet-residerende ambassadeur wilde ook graag weten, hoeveel van haar landgenoten momenteel in Suriname vertoeven.

Ambassadeur Martha Cecilia Pinilla Perdomo nodigde de minister uit voor een conferentie die in januari 2022 gehouden wordt in Colombia. Diverse Caricom landen zullen hieraan deelnemen en er zal gesproken worden over het verhogen van de veiligheid binnen de regio. Zij benadrukte het belang van deze conferentie voor Suriname. Tot slot werd afgesproken om vervolg gesprekken te voeren over formalisering van de samenwerking.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameColombiaanse ambassadeur op bezoek bij minister Juspol