woensdag 10 augustus 2022
32.6 C
Paramaribo
27.7 C
Amsterdam
0
(0)

Collectief lidbonden CLO wil looncorrectie ambtenaren in Suriname

lees ook ...

Reactie regering op beslissing Constitutioneel hof inzake ki...

Het Constitutioneel Hof van de Republiek Suriname heeft op 05 augustus 2022, een belangrijke en historische toetsing gedaan van de kiesregeling in relatie tot fundamentele nationale, regionale en inte...

Het wordt tijd dat de regering iets tastbaars doet voor de werkende klasse, in het bijzonder de ambtenaren, zegt Michael Miskin, trekker van het Collectief van CLO-lidbonden. Volgens hem is vanaf het aantreden van de regering gesproken over een looncorrectie, maar dat het er nog steeds niet van is gekomen.

De groep van Miskin is gisteren ontvangen door de ministers van Binnenlandse Zaken en van Arbeid. Momenteel voert de regering gesprekken met verschillende vakcentrales. Miskin heeft gezegd dat hij het jammer vond dat de ministers van Financiën en van Buitenlandse Zaken, met wie vanaf het begin is gesproken, niet bij de consultatie waren.

Het Collectief wil duidelijkheid van de regering over wat de prijzen van nutsvoorzieningen zullen worden, wat de brandstofprijs wordt en wat de koers wordt. De regering heeft het Collectief aangehoord en twee weken de tijd gevraagd om een antwoord te formuleren. Volgens Miskin heeft de regering genoeg tijd gehad en verwacht er nu eindelijk concrete voorstellen op tafel worden gelegd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCollectief lidbonden CLO wil looncorrectie ambtenaren in Suriname