zaterdag 13 juli 2024
25 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
0
(0)

COL roept op tot ondersteuning politiebond

lees ook ...

Opening International Mall of Suriname groot succes met drie...

De International Mall of Suriname (IMS) is officieel geopend met een driedaags festival van 5 tot 7 juli, gevierd met muziek, eten, cultuur en entertainment aan de Ringweg Zuid. President Chandrikaper...

De Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL) heeft een oproep gedaan aan de vakbeweging en de rest van de samenleving, om de Surinaamse Politiebond te ondersteunen. De federatie vindt dat de bond vecht tegen represaillemaatregelen getroffen tegen hun makkers  vanuit de president. het gaat hier om acties tegen vakbondsleiders in de uitvoering van hun functie. De Col verzet zich tegen wat zich deze handeling van de regering naar de twee vakbondsleiders.

 In een persbericht ondertekent door voorzitter Hugo Blanker en secretaris-generaal Vivian Schattevo staat dat  het bedreigen met sancties van vooraanstaande vakbondsleiders niet vreemd is. De ervaring leert dat dit gehanteerd wordt door president Santhoki, en dat het dus verwacht mag worden.

De represaille-maatregel tegen de vakbondsleiders Raoul Hellings en Sergio Gentle van de Surinaamse Politie Bond staat lijnrecht tegenover de vakbeweging en moet in alle toonaarden worden verworpen.

De wake-up call van de vakbondsleiders om wie het gaat  heeft in de periode van juli 2022 een schokkend effect gehad op de politiek in Suriname en heeft geleid tot veranderingen. Met deze handeling toont de top dat het geven van gehoor aan bepaalde eisen was geveinst.

“Vanuit de president werd ook publiekelijk de indruk gewekt dat de regering oor had voor de gerechtvaardigd gevoel van onvrede en tekortkoming door de regering – jegens de werkers, gepensioneerden- kortom de gehele natie. De regering deed verschillende toezeggingen ter normalisatie van de bloeiende sferen. Nog vers in het geheugen is het al dan niet houden van een nationale dialoog. De discussie was en is nog steeds de status dus aard en doelstelling hiervan.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCOL roept op tot ondersteuning politiebond