zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
3.3
(3)

Coffee mama, de Caraibische starbucks in wording

lees ook ...

Surinam Airways breidt route netwerk uit naar Barbados en Gu...

Als onderdeel van het voortdurende herstel van Surinam Airways en de ambitie om het route netwerk verder uit te breiden, heeft een kleine delegatie van Surinam Airways afgelopen dinsdag een bezoek geb...

Twee jaar geleden introduceerde Daphne Breuker ‘Coffee Mama’ in Suriname. Haar ambitie is om het Surinaamse koffiemerk  uit te laten groeien tot een soort Caribische Starbucks. Coffee Mama is een mélange van twee soorten koffiebonen: de Braziliaanse Arabica en de Surinaamse Robusta. De naam is afgeleid van de schaduwboom kofiemama. Het merk moet uiteindelijk  een honderd procent Surinaams product worden, daarom is er samenwerking met een agronoom.

Volgens de onderneemster zal de echte koffiedrinker “gelijk het onderscheid kunnen maken met andere merken”. Het Zin Resort heeft Coffee Mama een eigen hoekje gegeven. Hier is alles wat met deze koffie te maken heeft geëtaleerd. Van een lijn van koffieapparaten tot melkkloppertjes, en koffiekannen. Het product is te herkennen aan een witte verpakking waarop, een Caribische vrouw staat met een kopje in de hand.

“Coffee Mama is ontstaan uit mijn liefde voor koffie. Ik moet dan van die lekkere pittige hebben”, aldus Breuker, van beroep psycholoog. De echtgenoot van Breuker, een barista (iemand die gespecialiseerd is in het bereiden en serveren van voornamelijk espresso, jmk red.) die ook  Surinaamse roots heeft, en zijn zakenpartner gingen uit elkaar in 2014.  Toen voelde zij zich geroepen om de zaak nieuw leven in te blazen, onder een ander naam. Zo ontstond een nieuwe brand. Ondernemen is de passie van Breuker.

“Deze grote schaduwbomen geven als een soort moederlijke boom de koffieplantjes veel schaduw, zodat ze goed kunnen groeien. Dat vond ik een toepasselijke naam voor dit merk.” Het bedrijf is ook niet meer in de experimentele fase, maar voldoet al aan een aantal eisen. Ook is men bezig het product verder te ontwikkelen, om onder andere te komen tot oploskoffie.

Coffee Mama is al in productie. Het is te vinden in enkele supermarkten in Paramaribo. In hotels, toeristische resorts als Fredriksdorp in Commewijne en de Lounge in Nickerie wordt deze koffie ook geserveerd. Het product is intussen ook in Nederland te krijgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCoffee mama, de Caraibische starbucks in wording