donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Coermotibo heeft 24 uur stroom

lees ook ...

Intellectueel eigendom Suriname wordt versterkt

Diana Versteeg, vertegenwoordiger van de European Union Intellectual Property Office (EUIPO), bracht een beleefdheidsbezoek aan minister Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technolog...

Het dorp Coermotibo in het district Marowijne werd met een druk op de knop aangesloten op het elektriciteitsnet. Vicepresident Ronnie Brunswijk, die deze handeling pleegde, hield de aanwezigen voor dat langzaam maar zeker alle dorpen en vestingen worden voorzien van stroom. “Ik heb ook met een kokolampu moeten studeren. Ik ben nu 60 jaar en nu pas is er elektriciteit in dit gebied,” hield de vicepresident zijn gehoor voor.

Er is volgens hem heel veel ontwikkeling verloren gegaan, omdat er geen adequate stroomvoorziening aanwezig was. De aanschaf van een lichtmotor was niet voor een ieder bestemd, gelet op het kostenplaatje. “De dag komt nader dat de laatsten de eersten zullen zijn,” citeerde de vp een Bijbelse tekst.

Behalve elektriciteit mogen de dorpsbewoners uitkijken naar goed en gezond drinkwater. Dit zijn twee zaken die van eminent belang zijn voor de ontwikkeling, meldt het Directoraat Volkscommunicatie (DVC). “W’o set’en,” waren de woorden van de tweede man van het land. Daarmee maakte hij ook duidelijk dat er een heel goede samenwerking is met president Chandrikapersad Santokhi.

Deze samenwerking uit zich onder andere in de ontwikkeling van het binnenland. De vp werd door dankbare vrouwen uit het dorp omhangen met kleurrijke schouderdoeken. Bij dit elektrificatieproject waren onder andere ook aanwezig de directeur van de NV EBS, Marcel Eyndhoven, Leo Brunswijk, president-commissaris bij de EBS, en de districtscommissarissen Zuidwest en Noordoost van het district Marowijne respectievelijk Olivia Domini en Clyde Hunswijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCoermotibo heeft 24 uur stroom