maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
5
(2)

‘Code zwart heeft vaccinatiebereidheid vergroot’

lees ook ...

Inheemsen moeten elkaar ondersteunen

“We zijn Inheemsen, wij moeten elkaar ondersteunen in de uitdagingen die op ons afkomen”. Dat zei granman Jimmy Toeroemang van de Tareno (Trio) aan het bestuur van de Organisatie van Samenwerkende Inh...

De opkomst bij de mobiele unit van het covid-19 Vaccinatieteam op het terrein van Roeli’s Event Venue aan de Kronenburgweg in Wanica was boven verwachting. Ruim 1600 vaccinaties tegen corona werden toegediend op deze zaterdag.

“Ik denk echt nadat eenmaal code zwart was bereikt, het de mensen heeft opgeschrikt. Ook het aantal Covid-doden dat maandelijks ontzettend stijgt heeft hieraan bijgedragen”. aldus  Margarita van der Zwart. Zij heeft de leiding over een grote groep vrijwilligers die ondersteuning geeft aan de ‘Mobiele Unit’ van het covid Vaccinatieteam. Ruim 1600 vaccinaties tegen corona zijn zaterdag toegediend op het terrein van Roeli’s Event Venue aan de Kronenburgweg in Wanica.

“We zijn zeer tevreden met de opkomst. De vaccinatiebereidheid is duidelijk aan het groeien”, zegt Van der Zwart aan het eind van de dag. Vanaf zes uur ‘s ochtend ontstond er een indrukwekkende rij mensen van meer dan honderd meter die, via de Frederikshoopweg, tot op de Magenta Kanaalweg reikte.

De vrijwilligers ondersteunen het medisch team logistiek. “Al die mensen die erop afkomen moeten ordelijk worden begeleid, afstand houden en hun mondmasker op de juiste manier opzetten. Wij zijn hier om dat allemaal in goede banen te leiden”, zegt Van der Zwart. “We hebben minimale middelen en een groot deel van de registratie gaat handmatig, maar we proberen de wachttijden tot een minimum te beperken.”

Voor zondag wordt ook een goede opkomst verwacht. Van der Zwart doet een oproep: “Ik roep de mensen op zich massaal te laten vaccineren. Ik hoop dat mensen nu door hebben dat covid geen onschuldig griepje is en ook geen complottheorie. covid is real en een killer.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname‘Code zwart heeft vaccinatiebereidheid vergroot’