Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Code Rood in Suriname vanwege covid-19

Geplaatst

op

Covid 19 4908691 340

Het was te mooi om waar te zijn. Suriname was sinds de wereldwijde uitbraak van het covid-19 virus, bespaard gebleven van de excessen welke andere landen met name haar buurlanden alsook andere landen in de regio tot de dag van heden meemaken.

Suriname heeft te maken gehad met slechts 10 gevallen van covid-19 en dit aantal is een lange tijd niet veranderd, totdat er op 26 mei vier nieuwe gevallen bijkwamen.

Nu is code rood gegeven omdat er sprake is van verspreiding binnen de gemeenschap. De directeur van volksgezondheid Cleopatra Jessurun deelt mee dat er meer testen gaande zijn. De resultaten zullen bekendgemaakt worden zodra de uitslagen bekend zijn. Zij vraagt het publiek om niet in paniek te raken en de maatregelen in acht te nemen.

Code Rood

Als illustratie van wat de ernst is, moet worden aangegeven dat de capaciteit van opvang van patiënten al onder druk staat. Verder is de verbinding met
Stoelmanseiland, Drietabbetje, Godoholo, Cottica, Lawa Tabiki, Antino, Lawa Anapaike en Oelemarie afgesloten.
Met de recente lokale besmettingen is Suriname overgestapt op Code Rood. Er wordt door de verschillende instanties benadrukt voor wat betreft het Covid-19 besmettingsgevaar, mede omdat de infectie bron onbekend is.
Eerder is bekendgemaakt dat de brug te
Stolkertsijver is gesloten.

De orde- en veiligheidsmaatregelen om verspreiding van het Covid-19 virus tegen te gaan, worden verder verscherpt. Aan burgers wordt gevraagd zich strikt te houden aan de Covid-19 maatregelen zoals: thuisblijven en onmiddellijk 178 bellen bij griepklachten, anderhalve meter afstand houden en regelmatige handreiniging. Dit om het groter geworden gevaar voor lokale transmissie te minimaliseren.

Ook wordt het eerder toegestane aantal van 250 personen voor religieuze bijeenkomsten teruggebracht naar 10 personen, zonder uitzondering.

Culturu.com — Ferdinand Louis

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sherita
maandag 1 juni 2020 12:32

Was inderdaad te mooi. Brazilië 500.000 mensen daar besmet. Hou de grenzen goed dicht. Die aantallen kunnen we niet aan in Suriname. Het zou een ramp zijn. Ik denk dat de scholen weer dicht kunnen als de aantallen blijven stijgen. Dan moet de piek nog komen. Dus moet iedereen in huis blijven. 2 weken. Alleen dringende zaken mogen uit huisAdvertentie

Suriname

In Suriname komen meer gronduitgifte schandalen aan het licht

Geplaatst

op

Img 75b4332c553d 1

Het laatste woord over de verkaveling van de Cultuurtuin is nog lang niet gezegt, wanneer een veel groter gronduitgifte schandaal aan het licht komt.

In deze gaat het niet om Noersalim maar Ex-Minister Soerdjan van Ruimtelijke ordening Grond en Bosbeheer (ROGB).
Soerdjan werd door President Bouterse de wacht aangezegd.

Er is aan het licht gekomen dat Soerdjan aan 87 personen en 1 stichting, grond heeft toegewezen.
Alle in deze betrokken belanghebbenden kregen hun bereidverklaring binnen enkele dagen uitgereikt.

De 88 uitgegeven terreinen bedragen samen 73,5299 ha., welke deel uitmaakt van het ’s Lands Boerderij in het district Wanica.

De uitgifte gebeurde in drie verschillende perioden. In het eerste geval dienden 36 personen een aanvraag in op 21 mei en hadden hun bereidverklaringen op 23 mei, al in handen.
In het tweede geval dienden 43 personen hun aanvragen in op 18 juni en hadden reeds op 26 juni een bereidverklaring. In het derde geval gaat het om 8 personen die aanvragen indienden op 14 juni en kregen al op 26 juni hun bereidverklaring.

De percelen zijn aan de personen uitgegeven ter bebouwing en bewoning. Het perceel uitgegeven aan de stichting is bestemd voor zakelijke doeleinden.
Het gaat dan om “Humble at the Top NV”.
De indiening van deze aanvraag geschiedde op 19 juni en de bereidverklaring werd uitgereikt op 26 juni.

Whatsapp Image 2020 07 27 At 12.50.29
Een deel van s’lands boerderij in Suriname

Culturu.com—Ferdinand Louis

Lees verder

Suriname

Eid ul-Adha in Suriname

Geplaatst

op

Cows 4450943 960 720

Eid Ul-Adha, ook wel het offerfeest genoemd, is een feest dat jaarlijks door de muslim gemeenschap wordt gevierd in Suriname. Hierbij herdenken zij dat de profeet Ibrahim van God zijn zoon moest offeren.

De profeet Ibrahim werd nog net op tijd door God gestopt. God had gezorgd voor een ram die de profeet in de plaats van zijn zoon moest offeren. Maar de gehoorzaamheid van de profeet was getest en hij had de zware test glansrijk doorstaan. Op deze dag worden er runderen of schapen geslacht als herdenking aan de ram waarin God had voorzien. En uit dankbaarheid wordt er vlees verdeeld onder hen die het nodig hebben. Het verdelen van vlees zal vooral dit jaar voor vele gezinnen die te lijden hebben onder de gevolgen van de Covid-19 en de financiële crises een zegen zijn.

Eid Ul Adha is een nationale vrije dag in Suriname, die gelijk is gesteld aan de Zondag en wordt dit jaar gevierd op 31 juli.

culturu.com

Lees verder

Meest gelezen