Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Code oranje, toch gevaar tweede golf in Suriname

Geplaatst

op

Quarantaine 1280x640

Suriname vertoont een dalend aantal covid besmettingen en is terug naar code oranje, maar dat wij voorzichtig moeten blijven is duidelijk omdat wij een grote uitbraak zoals in Europa, niet aankunnen. Als de maatregelen niet nageleefd worden kan er een kettingreactie aan besmettingen ontstaan.

Zo was er de afgelopen week een cluster van besmettingen in een visverwerkingsfabriek waarbij er 12 arbeiders besmet zijn geraakt. Deze clusterbesmetting werd onder controle gebracht door het Bureau Openbare Gezondheidszorg.

Reizigers uit Nederland willen niet naar een zelf betaald quarantaine hotel of in thuisquarantaine met zelf betaalde bewaking. Dit heeft tot gevolg dat het BOG niet in staat is om de grote aantallen reizigers te controleren. Het gevaar voor de import van het virus en ongecontroleerde besmettingen in Suriname is niet denkbeeldig.

De regering van Suriname wil dat de bevolking meehelpt met het toezicht op familieleden die komen uit gebieden waar de COVID-19-transmissie hoog is (Nederland, andere Europese landen, USA). Deze mensen moeten gedurende 10 dagen na aankomst thuisblijven, mond- en neuskap op houden en afstand houden.

Het luchtruim zal binnenkort partieel worden opengesteld. Het Outbreak Management Team(OMT) zegt de infectietrend op de voet te volgen en de volksgezondheid altijd te beschermen. Het OMT geeft aan onder geen enkele voorwaarde de huidige gunstige COVID-19 situatie uit handen te willen geven, Daarom wordt er een dringende beroep gedaan op de samenleving en met name het op het reizend publiek om zich strikt te houden aan de regels.  –  culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

22- jarige Jongeman verdronken in kreek

Geplaatst

op

Kaarsje

De politie van Brownsweg kreeg gisteren omstreeks 18.40 uur de melding dat gouddelvers het ontzielde lichaam van een manspersoon hadden aangetroffen in een kreek in het dorp Waki Basoe. De politie begaf zich voor onderzoek naar de locatie waar het bleek te gaan om het lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie. De arts die was ingeschakeld, stelde de dood door verdrinking vast.

Volgens verklaring van de andere gouddelvers ging Marvin tussen 15.00 uur en 16.00 uur naar de kreek om zijn vaat af te wassen. Toen hij volgens zeggen van de overige gouddelvers te lang wegbleef, gingen zij op zoek naar Marvin. De collega’s zagen zijn keukengerei en een muts in het water drijven, maar Marvin was nergens te bespeuren. Zij stelden direct een zoekactie in en vonden kort daarna zijn levenloos lichaam in het water.

Het vermoeden bestaat dat Marvin tijdens de afwas is uitgegleden en in het water terecht kwam met het noodlottige gevolg. Het ontzielde lichaam van Marvin werd na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.- culturu.com

Lees verder

Suriname

Link registratie voor Bonus ‘hosselaars’ nog niet bekend

Geplaatst

op

De Srefidensi-bonus van de landsdienaren is vandaag door de regering gestort. Ook de AOV’ers hebben de bonus vandaag ontvangen en hebben ook de verhoging van de AOV van SRD 525 naar SRD 750 gekregen. Ook de gepensioneerden krijgen de Srefidensi-bonus.

Werkgevers in de private sector mogen aan hun werknemers met een maandsalaris tot SRD 12.500, voor de maanden november en december 2020 een extra bedrag van maximaal SRD 300 als onderdeel van het samenhangend pakket van maatregelen belastingvrij uitkeren. De Srefidensi- en owru yari bonus geldt voor werknemers met een jaarlijkse bruto bezoldiging tot maximaal SRD 150.000.

Voor personen die in geen van bovengenoemde groepen vallen zou er een link worden gegeven op de Facebookpage van het ministerie van Financien en Planning om zich te registreren voor de bonus. Tot op heden 23 november is er geen link te bespeuren. De laatste bekendmaking op de FB page van het ministerie dateert van 19 november. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen