woensdag 21 februari 2024
24 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
5
(2)

Cocainevangst: 8000 kg uit Suriname in Spanje

lees ook ...

Omar Sherif Abdoelrahman beëdigd als Surinaamse ambassadeur ...

Omar Sherif Abdoelrahman is op donderdag 15 februari 2024 beëdigd als de nieuwe buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur voor Suriname in het Koninkrijk Marokko. President Chandrikapersad Santokhi he...

De Spaanse autoriteiten hebben onlangs een van de grootste cocaïnevangsten ooit in Spanje gedaan, met een totale hoeveelheid van 8.000 kilogram cocaïne, afkomstig uit Suriname.

Volgens de Spaanse douane werd de lading ontdekt in de haven van Paramaribo. Het schip vertrok uit deze haven met de drugs verborgen in een nepgenerator binnen een container aan boord. Na een tussenstop in Panama arriveerde het schip uiteindelijk in het Zuid-Spaanse Algeciras. Opmerkelijk is dat de bestemmingshaven Leixoes in Portugal was, vanwaaruit de drugs verder in Europa zouden worden verspreid. Volgens de autoriteiten is dit de eerste keer dat er drugs uit Suriname in Spanje zijn onderschept. Ze benadrukken dat deze route is gekozen om de detectie van illegale vracht te bemoeilijken.

De verdovende middelen waren verborgen in een metalen constructie die speciaal was ontworpen om in de container te passen en zo de controle van de scanner te omzeilen. Deze constructie gebruikte een nog nooit eerder geziene legering.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandCocainevangst: 8000 kg uit Suriname in Spanje