zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
4
(2)

Coalitiepartij VHP keurt dreigende uitlatingen vp Brunswijk af

lees ook ...

Margriet Apinsa opent eerste bijkantoor voor notariële afhan...

Meester Margriet Apinsa heeft onlangs haar eerste bijkantoor in de grensstad Albina, gelegen in het district Marowijne, in aanwezigheid van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Met de introductie van ...

Coalitiepartij VHP die geleid wordt door president Chandrikapersad Santokhi keurt de dreigende uitlatingen van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, af. De vp zou recent op een partijbijeenkomst dreigende taal geuit richting een jurist en het Constitutioneel Hof over een eventuele herziening/wijziging van het kiesstelsel. “Wij leven in een democratisch land en elke burger heeft het recht om op de juiste manier haar/zijn recht te zoeken bij een grondwettelijk instituut,” schrijft de partij in een verklaring.

De VHP wenst te benadrukken dat de partij continu opereert met inachtneming van de regels van de rechtstaat zoals wij dat in democratisch Suriname met elkaar hebben afgesproken. De partij roept eenieder op, de democratie in Suriname te helpen waarborgen middels het inachtnemen van de beginselen van wet en recht. Dit geldt voor de totale gemeenschap, dus ook voor de voorzitter van de ABOP en in het bijzonder voor de vicepresident van Suriname.

“Wij van de VHP, distantiëren en keuren dan ook de gedane dreigende uitspraken af en roepen nogmaals eenieder op om alle democratische rechtsregels die wij met elkaar hebben afgesproken in Suriname in acht te nemen. Niemand staat boven wet en recht. En niemand kan ook burgerlijke ongehoorzaamheid propageren, stimuleren en of daarmee dreigen,” staat verder in het bericht.

De VHP zal van hun zijde alle inspanningen plegen om de democratie en rechtstaat te beschermen en te doen beschermen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCoalitiepartij VHP keurt dreigende uitlatingen vp Brunswijk af