zaterdag 25 mei 2024
24.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
4
(1)

Coalitieleden Etnel en Plein ondersteunen protestacties

lees ook ...

EZ bereikt overeenstemming met bandensector over regulering ...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op vrijdag 24 mei een follow-up gesprek gehad met ondernemers en importeurs uit de bandensector. Dit gespre...

De coalitieleden Etnel en Plein hebben via social media kenbaar gemaakt dat zij  vandaag de protestacties van de Organic Movement zullen ondersteunen. Beide assembleeleden hebben aangegeven waarom zij meedoen. Voor Etnel moet er rust komen en Plein geeft gehoor aan de roep om beleidsombuiging.

 “Als rechtgeaarde Surinamer en volksvertegenwoordiger is het mijn plicht om waar ik zie dat zaken verkeerd gaan mijn stem te laten horen en waar een strijd wordt geleverd voor een beter Suriname mijn ondersteuning te geven”. Zo formuleert Plein zijn mening. Hij benadrukt de roep van beleidsombuiging door het volk.

“Niet om anderen te ondersteunen want wij allen die een hart hebben voor dit land voeren die strijd voor een beter Suriname als het nu is op straat, in het parlement of in een organisatie we doen het! Ik ben er omdat op 25 mei 2020 een grote groep kiezers heeft gezegd: Patricia Etnel mi e power yu. En ik ben NPS’er en NPS’ers tja langa blo…! Toon daadkracht en laat je leiden door je arrogantie weg te stoppen en een handreiking te doen! Wi abi wan betre tamara fanowdu! Er moet Rust komen…”, aldus Etnel

“De wensen van de protesterenden zijn gelist en zijn duidelijk en helder. Tal van zaken zijn snel te realiseren. Waarop wachten, als deze snel aangepakt kunnen worden. Een roep van een samenleving, hetzij in vreedzame protesten moet niet altijd gezien worden als een ‘dubbele agenda’ op na houden of een regering naar huis sturen. Het moet ervaren worden als een instrument fu kenki a koers fu wan regering … fu kenki a richting pe wan regering wan go! “, volgens hem.

Deze parlementariërs menen dat zij niet aan de kantlijn kunnen blijven staan, wanneer een rechtvaardige strijd als deze wordt gevoerd. De regering had op 25 mei iets anders beloofd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCoalitieleden Etnel en Plein ondersteunen protestacties