maandag 28 november 2022
24.4 C
Paramaribo
7.1 C
Amsterdam
2
(1)

Coalitie stemt tegen motie meer compensatie wateroverlast Brokopondo

lees ook ...

Veertienjarige stapt uit het leven

Een scholier van veertien heeft vanmorgen een eind gemaakt aan zijn leven door verhanging. Het gebeurde in zijn slaapkamer, waarvan het dak nog niet was voorzien van plafond. De jongen sloot zich e...

In een motie van de oppossitie werd  de regering donderdag jongstleden opgeroepen bewoners van Brokopondo, die  dit jaar slachtoffer zijn geworden van overstromingen, te compenseren. De motie is met 26 stemmen tegen en twaalf voor weggestemd. De regering gaf te kennen dat SRD.3.6 miljoen beschikbaar is gesteld ten behoeve van de slachtoffers. Asabina van de BEP riep op tot ondersteuning van de slachtoffers door de motie te steunen.

Ronny Asabina (BEP), gaf aan dat langer dan drie maanden delen van Brokopondo kunstmatig onder water zijn gezet door Staatsolie met het overtollig water uit het stuwmeer. Delen van de gemeenschap hebben hierdoor heel veel schade geleden. De voorzitter van de BEP haalde aan dat ook Brunswijk in een krutu had erkend dat Staatsolie “sungu den suma fu Brokopondo”. Hij stelt dat er nog compensatie moet komen voor de slachtoffers. Ook dat de bewoners, die worden misleid, schadevergoeding eisen.  “Wij vragen het parlement om kamerbreed deze motie te ondersteunen”. Deze oproep werd niet ondersteund, zoals uit het resultaat is gebleken.

Harriet Ramdin(VHP), riep op voor het tegengestelde. “Deze regering heeft zich vanaf dag één dat de mensen te kampen hadden met overstroming en wateroverlast met man en macht ingezet om de bewoners bij te staan. We hebben daarbij hulp gehad van Staatsolie en andere bedrijven”,” Zij vond dat de indruk wordt gewekt dat de regering niets heeft gedaan voor het getroffen gebied, terwijl er naast alles wat er reeds is gedaan nogmaals een bedrag van SRD. 3,6 miljoen is gereserveerd voor meer hulp aan het gebied.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCoalitie stemt tegen motie meer compensatie wateroverlast Brokopondo