zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Coalitieleden vragen informatie over baggeren vaargeul Surinamerivier

lees ook ...

Muloleerlingen Sitalsingh school krijgen motivatiesessie

Gisterenmorgen is er voor de leerlingen van de derde klas van de Sitalsingh school(Mulo)in het district Nickerie een motivatiesessie gehouden. De organisatie 'All for One Suriname' heeft diverse funct...

Coalitieleden van de assemblee willen van de regering opheldering over het baggersproject. Eerder zijn er vragen gesteld, maar de antwoorden zijn uitgebleven. De volksvertegenwoordigers willen een update over de stand van zaken rond het baggeren van de vaargeul van de Surinamerivier.

Een interpellatievoorstel  hiertoe is ingediend door Patricia Etnel (NPS), Dinotha Vorswijk (ABOP), Evert Karto (PL/ABOP), Ivanildo Plein (NPS) en Mahinder Jogi (VHP).

Bij behandeling van  dit interpellatievoorstel, zal de regering  informatie moeten verschaffen over  de gunning, de technische data en de raming   van het project.  Ook hoe de financiering zal plaatsvinden. De looptijd en na traject horen ook deel uit te maken van deze informatie.

Aangevoerd wordt dat de vaargeul is dichtgeslibd en daardoor de scheepvaart en het vrachtvervoer bemoeilijkt. Door deze situatie derft het land inkomsten. Daarom moet het baggeren van de vaargeul  worden aangevangen zonder dralen. Er is een openbare aanbesteding geweest in maart dit jaar, maar verder geen informatie over de stand van zaken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCoalitieleden vragen informatie over baggeren vaargeul Surinamerivier