zaterdag 22 januari 2022
26.6 C
Paramaribo
6.5 C
Amsterdam
0
(0)

Coalitieleden vragen informatie over baggeren vaargeul Surinamerivier

lees ook ...

Mijlpaal voor RCR Zorghotel Suriname; opvang cliënten uit Ne...

Voor het RCR Zorghotel is het een mijlpaal om na ongeveer vier jaar weer een cliënt, die via de verzekering in Nederland in Suriname mag verblijven, te verwelkomen. Het is een patiënt die vanuit Neder...

Coalitieleden van de assemblee willen van de regering opheldering over het baggersproject. Eerder zijn er vragen gesteld, maar de antwoorden zijn uitgebleven. De volksvertegenwoordigers willen een update over de stand van zaken rond het baggeren van de vaargeul van de Surinamerivier.

Een interpellatievoorstel  hiertoe is ingediend door Patricia Etnel (NPS), Dinotha Vorswijk (ABOP), Evert Karto (PL/ABOP), Ivanildo Plein (NPS) en Mahinder Jogi (VHP).

Bij behandeling van  dit interpellatievoorstel, zal de regering  informatie moeten verschaffen over  de gunning, de technische data en de raming   van het project.  Ook hoe de financiering zal plaatsvinden. De looptijd en na traject horen ook deel uit te maken van deze informatie.

Aangevoerd wordt dat de vaargeul is dichtgeslibd en daardoor de scheepvaart en het vrachtvervoer bemoeilijkt. Door deze situatie derft het land inkomsten. Daarom moet het baggeren van de vaargeul  worden aangevangen zonder dralen. Er is een openbare aanbesteding geweest in maart dit jaar, maar verder geen informatie over de stand van zaken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCoalitieleden vragen informatie over baggeren vaargeul Surinamerivier