dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
5
(1)

Coalitie doet dringend beroep op regering

lees ook ...

54.6% inflation last year

The rate of inflation in 2017 was 54.6%. The General Bureau of Statistics (ABS) reported that consumer prices rose by 54.6% from December 2021 to December 2022. Inflation reached 60.7% in 2020. The AB...

De coalitie heeft in een schrijven een dringend beroep gedaan op de regering om, serieus te letten op de knelpunten van de samenleving. Vooral het benoemingsbeleid  van de regering houdt de gemeenschap bezig. De regering wordt erop gewezen om via de staatsmedia dagelijks met het volk te communiceren “zonder er doekjes omheen te winden.”

De coalitiegenoten  tonen in de brief begrip voor de gevoerde acties de afgelopen week, van de verschillende maatschappelijke groepen, waaronder ook de politie. “We zijn er niet ongevoelig voor, want voor de samenleving wordt het steeds moeilijker om de stijgende prijzen in de winkels te dragen”, stellen zij vast. Zij roepen de regering op, om  zo snel mogelijk verlichtende maatregelen voor de samenleving te treffen. “De implementatie van het sociaalvangnet behoeft uw onverwijlde aandacht,” aldus de coalitie leden.

De briefschrijvers keuren  echter ook de wijze van actievoeren af. “De actievoerenden hebben ondanks de ernstige Covid-19 situatie de maatregelen massaal genegeerd. De gevolgen zullen voor de gezondheidszorg niet te overzien zijn.” Daarnaast tekenen ze ernstig bezwaar aan tegen de intentie om het Kabinet van de President en het DNA-gebouw zonder toestemming te betreden. “Wij willen ons in Suriname absoluut niet associëren met een situatie, als die van het Capitool in Washington”, staat verder in de brief. De coalitieleden rekenen er bovendien op, dat de korpsleiding represaillemaatregelen treft tegen korpsleden, die hun boekje te buiten gingen.

“We willen een gedisciplineerd korps, waarvan de leden hun verantwoordelijkheid te allen tijde vooropstellen.” Achter de brief staan  Asis Gajadien, Dinotha Vorstwijk, Patricia Etnel, Mahinder Jogi, Evert Karto en Ivanildo Plein.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCoalitie doet dringend beroep op regering