vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
0
(0)

Clusterteam handhaving Covid-19 protocollen doet herinspecties

lees ook ...

More than 500 people receive glasses thanks to Lions clubs a...

More than 500 individuals with impairments who recently underwent a professional eye examination require glasses. Following the execution of their first Vision Project for 2023 in Paramaribo, Wanica, ...

Het Cluster Team Controle Handhaving COVID-19 dat vanaf december 2020 operatief is, heeft de afgelopen periode boetes opgelegd aan bedrijven die tijdens de partiële- en totale lockdown open zijn aangetroffen. Gelet op de aangepaste maatregelen met betrekking tot de horecasector, zullen daar de inspecties aangescherpt worden.

In de komende periode zal het clusterteam her-inspecties doen in de horecasector. Er zal voornamelijk gelet  worden op de naleving van de protocollen in bars en eetgelegenheden. De ondernemingen moeten de gegevens van de bezoekers registreren en voor minimaal 10 dagen opslaan. Geregistreerd moet zijn de naam, voornaam, aanmeldtijd, huidig woonadres, telefoonnummer en de opgemeten lichaamstemperatuur van de bezoeker. Deze informatie is om eventuele Covid-19 besmettingen te kunnen traceren. De locaties moeten ook voldoende voorzien zijn van desinfecterende middelen.

Elke onderneming in de horecasector moet beschikken over duidelijke signalen bij ingang en uitgang zodat het fysiek contact van bezoekers geminimaliseerd wordt. Ook het ‘seatingplan’ dat een afstand van 1.5 meter per stoel aangeeft met (maximaal 4 stoelen) per tafel moet gehandhaafd worden. Het verwijderen van de mond- en neusbedekking is alleen toegestaan bij het nuttigen van voeding en drank. De pas aangekondigde lockdown tijden namelijk maandag tot en met donderdag 21:00 uur tot 05:00 uur en vrijdag tot en met zondag 19:00 uur tot 05.00 uur moeten strikt in acht genomen worden. Ook is het de bedoeling dat er een uur vóór het ingaan van de lockdown  geen nieuwe bezoekers toegelaten worden tot de horecagelegenheid ter voorkoming van het overtreden van de lockdown.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameClusterteam handhaving Covid-19 protocollen doet herinspecties