vrijdag 31 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Clusterteam deelt boetes uit in horecasector

lees ook ...

Voorbereidingsbijeenkomst ivm Agrarische beurs

Belanghebbenden uit de Agrarische Sector zijn op 22 maart jongstleden door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) uitgenodigd voor een voorbereidings bijeenkomst met betrekking tot de...

Het ministrieel clusterteam dat vanaf december 2020 operatief is, heeft de afgelopen periode boetes opgelegd aan bedrijven die tijdens de partiële- en totale lockdown open zijn aangetroffen. Gelet op de aangepaste maatregelen met betrekking tot de horeca sector, zullen ook daar de inspectiewerkzaamheden aangescherpt worden.

In de komende periode voert het clusterteam haar inspectie werkzaamheden uit in de horecasector. Dit houdt in dat er vooral gelet zal worden op de naleving van de protocollen die betrekking hebben op bar- en eetgelegenheden.

Elke onderneming in de horeca sector moet beschikken over duidelijke in en uitgangsbordjes zodat de bezoekers niet langs elkaar lopen en het fysiek contact geminimaliseerd wordt. Ook is het “seatingplan” van groot belang. Volgens de protocollen moeten de stoelen anderhalve meter van elkaar verwijderd zijn (maximaal 4 stoelen) aan een tafel. Het verwijderen van de mond- en neusbedekking is alleen toegestaan bij het nuttigen van voeding en drank.

Gevraagd wordt dat er een uur vóór het ingaan van de partiële lockdown er geen nieuwe bezoekers toegelaten worden om het pand te betreden, ter voorkoming van het overtreden van de lockdown protocollen.

Uit de inspectie van 24 november 2021 is gebleken dat een deel van de vergunninghouders in de horecasector zich niet hebben gehouden aan de covid maatregelen. Het is verboden in deze periode, de volgende voor het publiek toegankelijke commerciële lokaliteiten of ruimten van welke aard dan ook, open te hebben zoals nachtclubs, dancings, discotheken, bordelen en bars.

Het cluster COVID-19 Team heeft in de avond van 24 november een aantal bestuurlijke boetes opgelegd aan ondernemingen die zich niet hebben gehouden aan de aangekondigde maatregelen door de Overheid. Enkele van die ondernemingen zijn: Eet Café D’Bar, Blue Grand Café, T’ Vat en Che’s Bar Tipas. Elk heeft een bestuurlijke boete gehad van SRD10.000.

Het is verboden om feesten, met inbegrip van huis feesten, te houden. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de Overheid strenger optreden, zoals het intrekken van de vergunning.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameClusterteam deelt boetes uit in horecasector