maandag 3 oktober 2022
29.4 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
0
(0)

CLO wenst sluiting CBB om covid-19 te remmen

lees ook ...

Uurloon gedetineerden aangepast

Het uurloon van gedetineerden is door minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) aangepast. Gevangenen ontvingen een uurloon dat varieerde tussen SRD 2,40 en SRD 7. Dit bedrag is gebrach...

Een aantal medewerkers van het  Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) zijn besmet met het covid-19 virus. De Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO) vindt het daarom nodig om het kantoor te sluiten om verdere spreiding te voorkomen. CLO-voorzitter Ronald Hooghart heeft hierover afgelopen dinsdag een schrijven gestuurd naar CBB-directeur Anastasia Pokie.

“Wij doen ook een dringend beroep op u er werk van te maken dat verspreiding voorkomen kan worden door de tent te sluiten ten behoeve van ontsmetting in elke omgeving bij wie de positieve test is bewezen”,  Zo schrijft  de vakbondsleider. Indien geen gehoor wordt gegeven aan de oproep zal de vakbond “er naartoe werken dat de hele tent voor enige tijd tot de ontsmetting is geschied  gesloten blijft”.

Het is niet duidelijk als de vakbond een gedeeltelijke of totale sluiting van de dienst eist. Wel is duidelijk dat volgens hen  door de CBB-leiding geen maatregelen worden getroffen om verdere infecties te voorkomen, wat indruist tegen de door de regering uitgevaardigde Covid-19-protocollen.

Vrijdag stuurde Hooghart in de hoedanigheid van voorzitter van de Bobd van Ambtenaren bij de Bevolkingsadministratie een brief naar Pokie. Daarin geeft de voorzitter aan dat nog steeds dagelijks informatie binnenkomt over besmettingen onder CBB-werknemers. Het personeel zal daarom woensdag rond 12.30 uur  vergaderen om deze en andere kwesties te bespreken.

Ons land gaat door de derde golf van de pandemie. Suriname kent nu meerdere varianten van het virus. Er zijn weer twee  covid-19 doden en meerdere besmettingen. Mensen worden ook steeds positief getest.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCLO wenst sluiting CBB om covid-19 te remmen