vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

CLO kan ‘elk moment in actie gaan’

lees ook ...

Caricom en Cuba zijn goede vrienden, aldus President Santokh...

Caricom-voorzitter Chandrikapersad Santokhi gaf tijdens een persconferentie bij de 8ste editie van de Caricom-Cuba Summit aan, dat de relatie tussen de regionale organisatie en Cuba constant zijn gebl...

De Centrale van Landsdienaren Organisatie zegt dat de regering tot 15 april de ruimte had gekregen om de lonen van ambtenaren aan te passen. Deze aanpassing met terugwerkende kracht is nog niet geschied. “Ambtenaren wachten te lang op een loonsverhoging en hebben het bijzonder moeilijk. De regering moet weten, dat wij elk moment tot actie kunnen overgaan”. Dit is de mening van Ronald Hooghart

De vakbonden zijn deze week ontvangen door de president. Aanwezig waren de BVL/ALS, Ravaksur, C-47 en COL. De hele vakbeweging vind dat er een downgrading is van de economie.

Hooghart vindt dat de ambtenaren benadeeld worden door de regering. Het is al negen maanden dat de lonen van de ambtenaren niet zijn aangepast. “De ambtenaren wachten te lang en dit lijkt meer op een spelletje dat door de regering gespeeld wordt” vervolgt de vakbondsleider. Al geruime tijd worden er gesprekken gevoerd met de regering ten aanzien hiervan. Het gaat om  aanpassing van de lonen, en de uitbetaling  daarvan met terugwerkende kracht. “We staan open voor het voeren van gesprekken. Het staatshoofd heeft ook niet aangegeven, dat hij ons niet gaat geven maar ‘a san e langa tumsi’, aldus Hooghart.

“De mensen kunnen niet leven, alles is duur. Als de regering vindt dat we samen dingen doen, dan moeten ze zich aan de afspraken houden die gemaakt zijn. De regering heeft een belofte gedaan en we merken niets van,” laat Hooghart horen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCLO kan 'elk moment in actie gaan'