zaterdag 1 april 2023
24.4 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
0
(0)

CLO en COL vinden de overheid, een wanbetaler

lees ook ...

Roadblocks en verhoogde surveillance in regio Midden

De politie van Regio Midden heeft in verband met de verhoogde surveillance, samen met een gemengde eenheid, in de periode van 1 tot en met 24 maart 2023, op verschillende locaties roadblocks gehouden....

“Wanbetaling en wanprestatie” is waaraan de regering zich volgens de Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO) en de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL) zich schuldig maakt. Er is een achterstand in TWK van drie maanden. De overheid heeft het verschil in vakantiegeld en overuren ook niet uitbetaald. Een schrijven gericht aan de vice-president en president herinnert  hen aan de “inpassing en opwaardering van het salaris van de landsdienaren“.

“We constateren dat ons loon sedert juli 2020 is ingekort met 25 procent doordat u de TWK heeft ingehouden van het loon”, schrijft men. Zelfs de 25 procent dat was afgesproken met het CLO is nog niet te zien. Alles bij elkaar moesten ambtenaren van juli 2020 tot en met juli 2021 SRD.150.000.000,- aan salaris ontberen.

“Door al deze tekortkomingen uwerzijds in rechtmatige betalingen aan de reeds zwaar beproefde landsdienaren blijkt dat de werkende klasse niet meer in staat het hoofd boven water te houden,” aldus de brief.

De verhoogde prijzen van brandstof, nuts- en medicijnenvoorziening zijn hier debet aan “vooral het feit dat vrijwel alle voorzieningen in het kader van medicatie hen worden afgenomen,” heeft men verduidelijkt. Men wijst er ook op, dat de recente  zogenaamde koerscompensatie van  SRD 1.000,- en  SRD 700,-  druppels op een hete plaat zijn. Er is meer nodig om de huidige levensstandaard  ten goede te keren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCLO en COL vinden de overheid, een wanbetaler