dinsdag 23 april 2024
25 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
0
(0)

Climate Launch Pad Suriname project

lees ook ...

State Partnership Program van de Amerikaanse ambassade

De South Dakota National Guard komt vanaf 2016 naar Suriname. Woensdag jongstleden arriveerde een groep van twintig leden voor tien dagen.  Tijdens deze missie zal  men de Openbare School (OS) Dijkvel...

Het ‘competitie ClimateLaunchPad Suriname’ project werd op donderdag 24 februari gelanceerd. Deze competitie is de grootste in de wereld voor bedrijven die actief zijn of willen zijn in de Clean Tech, bedrijfsideeën die schone technologieën, innovatieve en duurzame toepassingen gericht op het opvangen van de gevolgen van klimaatverandering hoog in het vaandel hebben.

ClimateLaunchPad werkt vanuit Nederland met teams en partners over de gehele wereld om ondernemers en startups te stimuleren actief te zijn binnen de Clean Tech industrie. Clean Tech is een verzamelnaam voor vormen van technologie die bijdragen aan een schoner milieu en/of zorgen voor energiebesparing.

Het werkgebied van Climate Launchpad ligt op het terrein van wetenschappelijke innovatie, die bestaande technologie toepast (meer doen met weinig middelen) met een commerciële drijfveer, bekend als Clean Tech. De gedachte bij Clean Tech is hernieuwbare energie, duurzame transitie in de voedselketen, een mind shift in stedelijke mobiliteit of een ander klimaatsverandering onderwerp.

Ondernemers met een “groen idee” krijgen met deze competitie begeleiding, steun en coaching om de groene duurzame bedrijfsideeën werkelijkheid te maken. Deze ideeën kunnen uiteenlopen van een mobile app tot innovatieve landbouwtechnieken of producten gemaakt van grondstoffen uit de natuur.

Het programma bestaat uit trainingen en coaching trajecten waarna er een winnaar wordt gekozen die Suriname mag vertegenwoordigen in de global competition. De laatste keer dat ClimateLaunchPad werd georganiseerd in Suriname was in 2019. De ondernemer Jaya Jarvis won toen met haar bedrijf UMA-Cosmetics, de nationale prijs.

De lancering vond plaats via ZOOM met als gastspreker Carlinton Burrell uit Jamaica. Burrell is Chief Executive Officer at Caribbean Climate Innovation Center in Jamaica. Dit instituut ondersteunt het midden- en klein bedrijf (MKB) in het Caribisch gebied bij de ontwikkeling van lokaal geschikte technologieën en oplossingen voor klimaatproblemen in de regio.

Het ClimateLaunchPad team in Suriname onder leiding van Marciano Li-A-Young is dit jaar verantwoordelijk voor de registratie van deelnemers die dan door een internationaal team zullen worden getraind.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameClimate Launch Pad Suriname project