maandag 8 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
1
(1)

Clifton Braam, voorbeeld van verdienen met eigen talent

lees ook ...

Politiebond pakt rancune tegen Hellings en Gentle juridisch ...

van Hellings en Gentle zodanig aanpakken, dat de samenleving “dyugu-dyugu” wordt bespaard. De zaak wordt juridisch aangevochten. Internationale organisaties zullen worden aangeschreven om hen te infor...

Topcabaretier en onderdirecteur Cultuur, Clifton Braam is een voorbeeld van geld verdienen met eigen talent. Het gaat niet een, twee, drie. Je moet er keihard voor werken, jezelf serieus nemen en vooral de juiste mensen om je heen verzamelen. Braam  heeft  dit ook  moeten toepassen en het heeft hem geen windeieren gelegd. Hij heeft successen geboekt met groepen  zoals MixMax en 1 en 1 is 3. 

Dit jaar is hij onderdirecteur geworden van het directoraat Cultuur van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Zo wil hij ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de sector en  nieuwe talenten motiveren. Braam begon zijn carrière toen hij  ongeveer acht jaar oud was. Hij maakte deel uit van  de achtdelige tv-serie serie ‘Kon Hesi Baka’, naar het gelijknamige boek van Henk Barnard.  “Ik dacht bij mezelf: dit vind ik leuk en ik wil het later ook gaan doen. Maar ineens werd de belangstelling voor iets anders gewekt, en wel radio.” Hij begon bij ‘radio KBC (Kara’s Broadcasting Corporation)’ en vervolgde bij ‘Mart radio Amsterdam’ en daarna bij ‘radio SRS’.

Hij  viel op en werd  door verschillende toneelgroepen benaderd om voor hen de publiciteit te doen. Uiteindelijk hebben Braam en Lucien Vriese Mixmax opgericht en zo werd cabaretgroep 1 en 1 is 3 geboren. Enkele jaren daarna begon Braam met stand-up comedy. Hij had uitverkochte shows in Suriname, Nederland en Aruba.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameClifton Braam, voorbeeld van verdienen met eigen talent