woensdag 7 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
12.6 C
Amsterdam
5
(1)

Cliënten De Stem vertonen wegloopgedrag

lees ook ...

Nieuwkomer Grachelle Sluisdom pleit voor welzijn van Surinam...

Grachelle Sluisdom, het nieuwe lid van De Nationale Assemblee (DNA), wil als jonge politica  een rolmodel zijn voor jongeren. In haar 'maiden speech' benadrukte ze haar toewijding aan het welzijn van ...

De uitbraak van de pandemie in Suriname bracht ook voor opvangcentrum De Stem, de nodige uitdaging. Deze stichting richt zich op het terugbrengen van ex-drugsverslaafden in de maatschappij. Resocialisatie van deze groep is het doel van deze stichting. Wegloopgedrag komt voor bij deze groep, waardoor uiteindelijk hulp van de autoriteiten moest worden ingeroepen.

“Nu corona aanhoudt en we ons moeten voorbereiden op de vijfde golf, is het wegloopgedrag van cliënten een besmettingsrisico voor andere, inwonende personen. Dat is een zeer gevaarlijke, niet gewenste ontwikkeling omdat al het mogelijke wordt gedaan om hen zo goed mogelijk te begeleiden,” zegt directeur Carlo Lansdorf, directeur van stichting De Stem, die de hulp van de regering heeft ingeroepen hiervoor. De autoriteiten hebben gehoor gegeven en hebben mankracht geschonken.

“We gaan deze mensen zelf trainen in beveiliging, zodat zij 24 uur deze cliënten kunnen bewaken. Het is zelfs voorgekomen dat we een keer een cliënt de toegang moesten weigeren, omdat hij naar buiten was geglipt en daarmee een gevaar voor de anderen vormde.”

De organisatie heeft zelf de nodige maatregelen genomen om het weglopen in te dammen, maar moest uiteindelijk toch de hulp van de autoriteiten inroepen. Een coronacrisisteam is samengesteld, dat toeziet op de handhaving van de regels. Twee observatieruimtes werden vrijgemaakt voor de gevallen die van ‘buiten’ komen. ” Wie van buiten komt gaat eerst twee weken in isolatie en daarna mogen ze in de groep.” Het geld om goede extra begeleiding te geven in de coronapandemie en het gebouw aan de situatie aan te passen is onvoldoende gebleken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCliënten De Stem vertonen wegloopgedrag