Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Claudia Griffith: Met de First Lady heb ik nooit gesproken over diamanten

Geplaatst

op

First Lady 640x427

“Met de First Lady heb ik nooit gesproken over diamanten, wel over mijn bedrijf, maar over diamant specifiek niet.” Zo reageert Claudia Griffith, directeur van het diamantopkoopbedrijf Glomac NV op aantijgingen die recentelijk door Dini Blokland in een video op social media aan het adres van presidentsvrouwe Ingrid Bouterse-Waldring zijn gedaan. Volgens de Blokland zou de First Lady de hand hebben gehad in een roofoverval op Griffith waarbij een zwarte diamant van 320 karaat ter waarde van US$ 80 miljoen zou zijn weggenomen. De presidentsvrouwe zou de edelsteen daarna voor US$ 43 miljoen hebben verkocht in Dubai. Zij zou ook US$ 45.000 hebben willen investeren in Glomac NV en daarvoor de leiding in het bedrijf willen hebben.

Zowel First Lady Bouterse-Waldring als directeur Griffith verwijst de aantijgingen aan het adres van de eerstgenoemde naar het rijk der fabelen. Griffith zegt door Blokland benaderd te zijn voor informatie betreffende het incident. Ze deed Blokland het aangifte-dossier toekomen. “De First Lady wordt op geen enkele manier in die aangifte genoemd,” zegt directeur Griffith. Presidentsvrouwe Bouterse-Waldring ontkent ook iets met deze zaak te maken te hebben. Ze heeft overigens een enkele keer contact gehad met directeur Griffith, die dit ook bevestigt. Met president Desiré Bouterse zijn er wel gesprekken geweest, maar die gingen over aansluiting van Suriname bij de Kimberley Process Certification (KPC). Het Kimberley-Proces is een internationaal samenwerkingsverband tussen landen, NGO’s en de diamantindustrie om conflictdiamanten uit de internationale diamanthandel te weren

“Daar heeft de First Lady vrij weinig tot niets mee te maken,” benadrukt directeur Griffith over de gesprekken met het staatshoofd betreffende KPC. Het bevreemdt haar ook dat Dini Blokland beweert dat de First Lady directeur van haar bedrijf wilde worden. Hierover zegt de presidentsvrouwe: “Ik mag als First Lady geen directeur worden van geen enkel bedrijf”. Ze spreekt ook tegen ooit naar Dubai te zijn geweest, hetgeen nagetrokken kan worden. Verder wijst de presidentsvrouwe erop dat reizen met zulke grote geldbedragen niet mogelijk noch toegestaan is. Aan de andere kant zou de diamant mede vanwege de het feit dat Suriname geen diamanten mag exporteren dan ook gesmokkeld moeten worden. De First Lady, die spreekt van belachelijke aantijgingen, laat weten reeds een advocaat in Nederland in de arm te hebben genomen, waardoor Dini Blokland zich mag opmaken voor een proces. Blokland had in het verleden reeds beweerd dat president Bouterse een huis in het buitenland bezat, maar kon daarvan nimmer bewijzen overleggen.

Bron: NII

6 Reacties

6
Reageer op dit artikel

1000
Kees

Mijn god. Ik heb die film gezien en ik dacht wat gebeurd er in Suriname zijn alle mensen nu echt dieven? Is het een criminele staat. En als ik dit nu lees dan is nu… Wie heeft er gelijk. Want lijkt nu op een welles nietes verhaal ..

Denk ik iu e

Goh ik zei al deze vrouw blokland is een land verrader wat bezielt jou om.hiermee naar buiten te komen, als het ook al zolang duurt waarom.nu pas ik snapzwarte mensen niet

Marlenne

Zwarte mensen kunnen elkaar niets gunnen. Ik zou blij zijn als men in Suriname komt investeren. En waarom kommen de verhalen nu? Ga naar de rechter als het verhaal klopt. Dus dit verhaal over diamant lijkt op een ley tori. Om Bouterse en aanhang zwart te maken voordat de verkiezingen komen. Maar ik blijf op Bouterse stemmen. Doei

Wiskey

Hallo, niet iedereen in Suriname zijn dieven. Denk goed na voordat je wat zegt. Alleen paarse mensen zijn die dieven, want zowel man als vrouw steelt.

Luxe

Zeker wang ouru trobi. En dan word er met modder gegooid. Hoor en wederhoor. Zet de 2 aan tafel en gaan jullie in debat dan ziet het volk wie hier liegt of niet liegt.. geld kent geen vriendschap wanneer miljoenen je neus voorbij gaan

Marcel

Ze liegen allemaal, terwijl ze all e maal bij betrokken zijn..
Puntje bij paalde rennen ze hard weg…Advertentie

Suriname

Brug Stolkertsijver gesloten om toename COVID-19 in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

De orde- en veiligheidsmaatregelen om verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan, worden verscherpt. Ingaande vandaag is de brug te Stolkertsijver gesloten voor in- en uitgaand verkeer.

Het COVID-19 Crisis Management Team monitort de recente toename van positieve coronagevallen nauwgezet om zo goed als mogelijk controle te hebben over de situatie.

In Suriname zijn er gisteren twee personen positief getest op het COVID-19-virus, waardoor het aantal COVID-19-positieven komt op 14. Het land telt nu 4 actieve gevallen en 331 personen zijn in quarantaine. Een persoon is overleden, terwijl 9 genezen zijn verklaard.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Binnen enkele uren 14de COVID-19-geval in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

Voor vandaag alleen zijn twee personen positief getest op het COVID-19-virus. Enkele dagen terug was er ook al een geval. De teller positief geteste personen in Suriname staat op 14. Details over de laatste patiënt zijn niet bekend.

Een persoon uit Albina is op 27 mei positief getest op het virus. De situatie van de 13de persoon is stabiel. Hij is overgebracht naar het Regionaal Ziekenhuis Wanica. De afdeling epidemiologie is nu bezig met verdere contact tracing van deze twee personen. 

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen