dinsdag 31 januari 2023
23.1 C
Paramaribo
8 C
Amsterdam
4.5
(2)

Clark Accord Foundation en directeur Cultuur komen overeen

lees ook ...

Leerlingen vullen vrije lesuren in met alcohol en drugsgebru...

De Majoors van Politie van het ressort Uitvlugt, R. Tevreden en R. Nibte, beiden buurtmanagers, kregen in de ochtend van maandag 23 januari een melding dat er een concentratie van leerlingen van de om...

Roselien Daan, directeur van het Cultuurdirectoraat heeft gisteren in gesprek met vertegenwoordigers van de Clark Accord Foundation (CAF) de goede sugestie gedaan aan die stichting om een kweekvijver te vormen voor schrijvers van alle leeftijden. Via een gratis schrijversworkshop in de Congreshal waarbij men gelijk een eerste schrijfopdracht uitvoert zou direct het talent van de deelnemers kunnen blijken. Met deze sugestie van de directeur gaat de CAF aan de slag, maar op de eerste plaats staat nu de “Sori yu talenti” schrijfwedstrijd 2021. De CAF-delegatie bestond uit Clarks oudste broer Marcel alsmede zijn zus Mavis Accord en haar levenspartner.

Wat ook nog ter tafel kwam was het kopen van de bronzen kop van schrijver Clark Accord gemaakt door de wereldberoemde Surinaamse kunstenaar Erwin de Vries, beiden nu wijlen. Plaatsing van de bronzen kop van de beroemde auteur Accord werd ook nog kort besproken met Johan Roozer die met monumentenzorg belast is op het directoraat. De gevraagde locatie, de futu-pasi van Clark, in de buurt van de van Idsingastraat lijkt Roozer zeer gunstig. Over het een en ander is de CAF nog in beraad.

Verder werd directeur Daan ook op de hoogte gebracht van de tours die de CAF georganiseerd heeft voor jongeren en schooljeugd omtrent de historie van de Paraplantages naar aanleiding van Accords laatste boek Plantage d’Amour en de tour geinspireerd op zijn succesvolste boek de Koningin van Paramaribo.

Terugkomende op de schrijfwedstrijd, Inzendingen moeten 3000 woorden bevatten. Het gaat om verhalen die verzonnen kunnen zijn of waar gebeurd, het kan drama inhouden, maar ook science fiction bijvoorbeeld. De keuze van het thema is vrij. Deelnemers moeten tussen 15 en 30 jaar oud zijn en het ingediende verhaal mag niet eerder zijn gepubliceerd. Het verhaal moet in het Nederlands zijn, en indien een andere taal gebruikt is, moet er een Nederlandse vertaling bij. Iedere deelnemer mag hooguit drie verhalen inzenden. De wedstrijd is al aangekondigd in januari en een zelf geschrreven verhaal mag tot uiterlijk 15 april 2021 worden gemaild naar: clarkaccord.pr@gmail.com De jury bestaat uit Astridh Roemer, Jerry Dewnarain, Karin Lachmising, Hilly Arduin, Rebecca Wilson een vertegenwoordiger van Clarks laatste uitgever van Nijgh en van Ditmar en van zijn zakenpartner in mediaprogramma’s: Anousha Nzume.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameClark Accord Foundation en directeur Cultuur komen overeen