Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Clarence Seedorf reageert op uitlekken privégesprek met Wijnaldum

Geplaatst

op

door

PERSBERICHT.

Met grote verbazing en teleurstelling heb ik kennis mogen nemen van een privegesprek- welke ik met Georginio Wijnaldum heb gehad, welke via de verschillende sociale media wordt verspreid.

In dit gesprek vroeg Georgino mij om advies m.b.t. een op handen zijnde huldiging welke naar zijn zeggen in een partij politieke sfeer werd getrokken.

Ik huldig de mening dat een sporter te allen tijde een neutrale opstelling dient te hebben en  als sporter moet vermijden onderdeel te zijn van welke partijpolitiek programma dan ook. In dit licht werd aan Georginio ook het advies ook gegeven.

Het is ook mede om het thans heersende partij politieke klimaat en natuurlijk mijn persoonlijke schema, dat ik mijn bezoek aan mijn geboorteland heb uitgesteld.

Ik betreur het ten zeerste dat een prive geacht gesprek op dergelijke manier buiten mij om in openbaarheid wordt gebracht en doe een dringend beroep op een ieder om geen deel te zijn van deze verwerpelijke handeling.

Ook wens ik te benadrukken dat het advies aan Georginio een persoonlijke is en geen enkele politieke motief ten grondslag heeft.

Derhalve spreek ik de hoop uit dat niemand dit in prive gevoerde gesprek voor politieke doeleinden misbruikt zal worden.

Ik ben sporter in hart en nieren en heb geen enkel ander doel dan het sportmanschap zuiver te houden en de sport in al haar facetten naar een hoger niveau te brengen.

Suriname heeft en zal altijd een warme plek hebben in mijn hart.

Clarence Seedorf

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Alfons

hoe kan een privé gesprek op straat komen. welk bedrijf heeft het gesprek afgeluisterd gekopieerd en vervolgens op straat gezet. vieze spelletjes allemaal. is toch niet leuk voor de voetballers. privé is privé. dat zelf komt de straat op. wie luisterd jou gesprek af wanneer jij belt. weet wat je zegt. er word meegeluisterdAdvertentie

Suriname

Elektriciteitspalen voor delen Afobakkaweg

Geplaatst

op

door

Bewoners van Koina Kondre, ressort Marshallkreek, in het district Brokopondo zijn opgelucht. Hun gebied wordt eindelijk voorzien van elektriciteitspalen. Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft symbolisch de eerste stroompaal in de grond geplaatst. De bewindsman was bij deze activiteit vergezeld van NH – toppers en parlementariër Wendell Asadang. Voor het ministerie van NH is elektrificatie van het binnenland één van de speerpunten en hoogste prioriteitsgebied.

Volgens de bewindsman zal niet de hele Afobakkaweg van de stroompalen worden voorzien, maar slechts het ressort Marshallkreek en enkele omliggende  dorpen. Deze bewoners ontberen stroom en dit gedeelte wordt nu aangepakt.

Minister Akiemboto geeft aan dat dit project vóór 2015 is gestart, maar door gebrek aan financiën was stopgezet. In overleg met de Dienst Elektrificatie Voorziening en de Energie Bedrijven Suriname is materiaal verzameld om de hoog- en laagspanning aan te sluiten voor deze bewoners. Er vindt upgrading van het huidige systeem plaats, waarbij een grotere generator zal worden geplaatst. Door de upgrading kunnen de bewoners iets langer en meer elektriciteit hebben de komende periode. Naar andere alternatieven zoals solar energie wordt er volgens de bewindsman ook uitgekeken. Verder wordt ook naar mogelijkheden gezocht om andere gebieden van 1×24 uur stroom te voorzien.

Lees verder

Suriname

Suriname condoleert Frankrijk met dood militairen

Geplaatst

op

door

De Surinaamse regering heeft via het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa), de regering van Frankrijk gecondoleerd met het overlijden van drie militairen aan de grens met Frans – Guyana. Buza zegt in een verklaring, dat zij via mediaberichten van het tragische gebeuren kennis heeft genomen.

Uit informatie van BuZa blijkt, dat het ongeval zich heeft voltrokken in een gebied in het binnenland van Frans – Guyana, ongeveer 40 tot 60 kilometers verwijderd van de grensplaats Maripasula. De mannen waren bezig met een operatie tegen illegale goudzoekers en nederzettingen in het gebied. Bij aankomst troffen zij een tunnel aan en enkele spullen van de goudzoekers, die in beslag zijn genomen. De bedoeling was om de tunnel op te blazen. Tijdens het plaatsen van de explosieven bij de tunnel, zijn de militairen onwel geworden door de giftige gassen die uit de grond kwamen.  

Het ministerie schrijft verder, dat de bespreking met vertegenwoordigers van de Franse regering over de vaststelling van de grens en de samenwerking ter ontwikkeling van het gebied construcief verlopen. Verwacht wordt dat over niet al te lange tijd, er voor beide partijen een bevredigende oplossing komt.

Lees verder

Meest gelezen

X