Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Clarence Seedorf reageert op uitlekken privégesprek met Wijnaldum

Geplaatst

op

door

PERSBERICHT.

Met grote verbazing en teleurstelling heb ik kennis mogen nemen van een privegesprek- welke ik met Georginio Wijnaldum heb gehad, welke via de verschillende sociale media wordt verspreid.

In dit gesprek vroeg Georgino mij om advies m.b.t. een op handen zijnde huldiging welke naar zijn zeggen in een partij politieke sfeer werd getrokken.

Ik huldig de mening dat een sporter te allen tijde een neutrale opstelling dient te hebben en  als sporter moet vermijden onderdeel te zijn van welke partijpolitiek programma dan ook. In dit licht werd aan Georginio ook het advies ook gegeven.

Het is ook mede om het thans heersende partij politieke klimaat en natuurlijk mijn persoonlijke schema, dat ik mijn bezoek aan mijn geboorteland heb uitgesteld.

Ik betreur het ten zeerste dat een prive geacht gesprek op dergelijke manier buiten mij om in openbaarheid wordt gebracht en doe een dringend beroep op een ieder om geen deel te zijn van deze verwerpelijke handeling.

Ook wens ik te benadrukken dat het advies aan Georginio een persoonlijke is en geen enkele politieke motief ten grondslag heeft.

Derhalve spreek ik de hoop uit dat niemand dit in prive gevoerde gesprek voor politieke doeleinden misbruikt zal worden.

Ik ben sporter in hart en nieren en heb geen enkel ander doel dan het sportmanschap zuiver te houden en de sport in al haar facetten naar een hoger niveau te brengen.

Suriname heeft en zal altijd een warme plek hebben in mijn hart.

Clarence Seedorf

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Alfons

hoe kan een privé gesprek op straat komen. welk bedrijf heeft het gesprek afgeluisterd gekopieerd en vervolgens op straat gezet. vieze spelletjes allemaal. is toch niet leuk voor de voetballers. privé is privé. dat zelf komt de straat op. wie luisterd jou gesprek af wanneer jij belt. weet wat je zegt. er word meegeluisterdAdvertentie

Suriname

Marihuanateelt wordt niet gelegaliseerd

Geplaatst

op

door

“Er is absoluut geen sprake van legalisatie van de marihuanateelt. Dit moet vooral goed doordringen tot de samenleving”, zegt Amzad Abdoel, voorzitter van de commissie van rapporteurs Industriële Hennepteelt. Hij benadrukt dat marihuana een THC-gehalte heeft van tussen de 5 en 12%, waardoor de teelt hiervan dus niet wordt gelegaliseerd. Tetrahydrocannabinol (THC) is de belangrijkste psychoactieve stof in cannabis. Volgens Abdoel wordt de teelt van hennep met een THC-gehalte van minder dan 0,3% bij wet geregeld en zal deze dan legaal zijn.

Abdoel verduidelijkt dat in artikel 2 van deze wet de grondslag is gegeven om cannabis die bestemd is voor industriële doeleinden (industriële hennep) te telen. Daarbij is in artikel 2 lid 2 van de Wet Verdovende Middelen een uitzondering gemaakt op de strafbaarheid van het telen van de cannabis, indien het betreft het telen van de cannabis voor industriële doeleinden. Met cannabis bestemd voor industriële doeleinden wordt niet anders bedoeld dan wat internationaal bekend staat als de hennep (Hemp) of industriële hennep. De wet Verdovende Middelen heeft volgens Abdoel in voornoemde bepaling eveneens het toegestane maximale gehalte aan THC van de industriële hennep vastgesteld op 0.3%. Bij industriële hennep kan het gehalte aan THC in normale omstandigheden tussen de 0.2% tot maximaal 0.3% uitkomen, terwijl het gehalte aan THC bij marihuana (strafbare cannabis) tussen de 5% en 20% bedraagt.

Hij merkte op dat velen in de samenleving het onderscheid nog niet kunnen maken tussen hennepteelt voor medicinale doeleinden en hennepteelt voor industriële doeleinden. Abdoel: “De teelt van hennep voor industriële doeleinden wordt verder in deze ontwerpwet geregeld. Net als de teelt van alle andere gewassen valt de teelt van hennep ook onder het ministerie van LVV.”

Abdoel wijst met nadruk op het doel van de wet, namelijk “het scheppen van de minimale randvoorwaarden voor de teelt en productie van de industriële hennep in Suriname.” Daarbij staat centraal dat, gelet op de gevoeligheid van deze materie, er een zodanig mechanisme, structuur en procedures tot stand moeten worden gebracht om te geraken tot een gedegen en veilige teelt en productie van industriële hennep in Suriname. Volgens hem dient te worden benadrukt, dat de teelt van de industriële hennep, binnen de door de wet gegeven kaders moet geschieden om eventuele misbruik van deze mogelijkheid uit te sluiten, dan wel te voorkomen.

Lees verder

Suriname

Gillmore Hoefdraad ziet aangifte van VHP als politieke stunt

Geplaatst

op

door

De VHP-fractie heeft gisteren bij procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday aangifte gedaan tegen minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Hij heeft volgens de VHP geldelijke schuldverplichtingen gevestigd ten laste van de Staat en vanaf januari tot juli 2019 het wettelijke binnenlandse obligoplafond overschreden. Dit blijkt uit de cijfers zoals gepubliceerd door het Bureau voor de Staatsschuld.

Lees verder

Meest gelezen

X