dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Clarapolder gerehabiliteerd en opgeleverd

lees ook ...

Wereldbankrapport: 17,5% van Surinaamse bevolking leeft onde...

Uit het '2022 Suriname Poverty and Equity Assessment', gepresenteerd op de Anton de Kom Universiteit van Suriname, blijkt dat 17,5% van de Surinaamse bevolking leeft onder de upper middle-income armoe...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) werkt met man en macht aan de waterwerken in Nickerie. De staat heeft SRD 3.000.000.000, – betaald om de Clarapolder en Nieuw Nickerie renoveren. Ze zijn zonder enige stagnatie gerehabiliteerd en op 5 augustus 2023 opgeleverd in aanwezigheid van president Chandrikapersad Santokhi en minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken.

Deze gerenoveerde waterwegen zullen de economische ontwikkeling van het district ten goede komen. Het pompgemaal te Clara Polder zal nu aan ruim 4000 hectare in de westelijke polders, voldoende water geven. Rijstarealen zullen worden voorzien. In Nw. Nickerie zal nu 320 hectaren aan terrein vlot ontwaterd worden. “Natuurlijk is het een positieve ontwikkeling voor het district. Over een paar weken zitten we in de grote droge tijd, en dan zijn de pompgemalen heel belangrijk”, zegt districtshoofd OW Nickerie, Maheswar Badal, “De boeren hebben dan irrigatiewater nodig voor hun rijstarealen”. Het districtshoofd meldt ook dat één van de pompen defect was en dat het gebouw waarin deze zich bevond op instorten stond.

President Santokhi heeft benadrukt dat in Nickerie, als district van hoge landbouwproductie, een goede waterhuishouding van groot belang is. Dit voor de voedselproductie en uiteindelijk de economie. “Wij zijn een regering van het creëren van economische stabiliteit en werkgelegenheid”, aldus het Santokhi.

Volgens OW-minister, Riad Nurmohamed, worden de ontwateringswerken landelijk aangepakt in samenwerking met de ministeries van Landbouw Veeteelt en Visserij en Regionale Ontwikkeling en Sport. In Nickerie zijn ontwateringswerken in de binnenstad, de renovatie van sluizen en het ontstoppen van leidingen aangepakt.

Nu werkt men aan grote ontwateringswerken voor irrigatie en drainage met ondersteuning van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). De werkzaamheden worden met behulp van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) uitgevoerd. “Er moet een achterstand van jaren worden ingehaald, maar ik ben van mening dat de problemen duurzaam worden aangepakt”, legt Nurmohamed uit.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameClarapolder gerehabiliteerd en opgeleverd