vrijdag 24 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

Citrustraining door Jamaicaanse specialist, in Commewijne

lees ook ...

Werkgroepen informeren OKB over verloop verkiezingen

Op zaterdag 18 maart 2023 heeft het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) de tweede trainingssessie gehouden, waarbij leden en plaatsvervangende leden werden bijgepraat over de taken en werkzaamheden van ver...

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is op de citruskwekerij te Tamansari, Commewijne,  van start gegaan met de ‘Training of Trainers on Citrus Nursery Management and Citrus Cultivation’. LVV-medewerkers van de afdelingen Landbouwvoorlichting, Landbouw Onderzoek en diverse LVV-citruskwekerijen nemen deel aan deze training.

De citrus specialist en consultant uit Jamaica Alfred Barrett, gaat hen intensief  theoretisch en practisch onderrichten.  De heer Barrett heeft meer dan twintig jaar ervaring in deze branche en heeft reeds trainingen verzorgd in diverse Caraibische landen.

Alfred Barrett inspecteerde op de openingsdag de citrusaanplant in gezelschap van de participanten waarbij hij vooral lette op aanwezigheid van ziekten en plagen en de kwaliteit van de vruchtbomen. Op dag twee wordt de aanplant van een citrusteler in Commewijne aangedaan waarna het geobserveerde besproken zal worden.

De drie resterende dagen zullen de deelnemers theoretisch onderricht worden in de citrusteelt, het aanmaken van citrus plantmateriaal en het herkennen en beheersen van ziekten en plagen. Het ligt in de bedoeling dat de participanten de opgedane kennis via landelijke trainingen zullen overdragen aan citrustelers en andere voorlichters in de verschillende districten.

De training maakt deel uit van het citrusproject ‘Strenghtening of citrus production in Suriname’ van de Inter-American Developement Bank (IDB) en wordt gecoördineerd door het LVV-directoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking (DLOAV). Er zijn reeds diverse trainingen binnen dit project uitgevoerd teneinde de teelt van citrus in ons land op te voeren. De training wordt op vrijdag 03 maart afgesloten middels een certificaatuitreiking.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCitrustraining door Jamaicaanse specialist, in Commewijne