dinsdag 23 april 2024
25 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
0
(0)

CHS volgt informatie sessies van Biza

lees ook ...

Geldautomaten ondergaan grote veranderingen

Het lijkt erop dat er enkele opwindende veranderingen op komst zijn voor de geldautomaten (ATM's). Het gebruik van SRD 500 en SRD 200 biljetten in de geldautomaten zal het gemak voor gebruikers vergro...

Het Centraal Hoofdstembureau (CHS) volgt vanaf 03 april 2023 informatiesessies van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza). Het CHS is een belangrijk verkiezingsorgaan verantwoordelijk voor onder andere de registratie van politieke organisaties voor deelname aan de verkiezingen en het vaststellen en bekendmaken van de landelijke verkiezingsuitslag.

Voor Biza is het belangrijk dat alle verkiezingsactoren worden geïnformeerd over de verschillende processen en activiteiten. In februari en maart 2023 heeft het ministerie op verzoek van het Onafhankelijk Kiesbureau deze sessies al gehouden voor de leden van het CHS. Tijdens de informatiesessie houden de leden van het Managementteam Verkiezingen en de verschillende verkiezingswerkgroepen, presentaties over het verkiezingsproces, de werkstructuur en de verschillende taken en voorbereidende werkzaamheden vanuit het Algemeen Secretariaat Verkiezingen.

De verkiezingscyclus bestaat uit de postelectorale, de pre-electorale en de electorale fase. In de postelectorale fase heeft Biza verschillende evaluatiemomenten gehad met verschillende verkiezingsactoren. Ook zijn er diverse onderzoeken verricht met aanbevelingen voor verbetering van de komende verkiezingen. Biza bevindt zich nu in de pre-electorale fase waarbij alle randvoorwaarden in orde moeten zijn om de wettelijke termijnen in de electorale fase feilloos te kunnen uitvoeren. In deze fase is structureel werkoverleg tussen de verschillende actoren van essentieel belang.

Ook hebben verschillende verkiezingswerkgroepen activiteiten voorbereid voor de komende periode zoals burger- en kiezerseducatie, het plaatsen van straatnaamborden en huizennummers, missies naar het binnenland en veldoriëntaties om na te gaan welke stembureaulocaties nog voldoen en het identificeren van nieuwe locaties.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCHS volgt informatie sessies van Biza