maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.6 C
Amsterdam
0
(0)

Christenen zien hun heil in de kerk

lees ook ...

Hackers,……………Opgepast!

Er zijn tegenwoordig heel wat hackers/scammers bezig op sociale media zoals tikkers (chat moderators), maar ook als mensen die men persoonlijk kent. Ondanks de toename van hackaccounts blijven de meld...

De total lockdowns vinden steeds in het weekend plaats,  waardoor zij die hun gebedshuizen in die periode bezoeken, beknot worden in hun geloofsbelevening, terwijl de covid besmettingen toch  toenemen. Vrijdag is er een brief geschreven door “vele ernstig bezorgde Surinaamse burgers” en gericht aan de president, vice-president, de voorzitter van De Nationale Assemblee en de totale ministerraad.

“Terwijl de kerk één van de meest voorname plaatsen is, waar de mens heil komt zoeken en die ook vindt voor de ziel, ontstaat bij deze groepering van onze samenleving steeds meer het onsmakelijk gevoel van ‘opzet’ met de weekend total lockdowns, terwijl juist en voornamelijk in het weekend de Kerk haar onontbeerlijke zielenzorg aan de gemeenschap aanbiedt”, staat in de brief.

De ondertekenaars van de brief vinden, dat er geen aandacht wordt besteed aan de geestelijke gezondheid van de bevolking en dat dit onder andere te merken is, aan de samenstelling van het Covid-19 Crisis Management Team.  Geestelijken zijn niet betrokken  hierbij.

In de brief wordt gepleit voor het openstellen van de kerken met in achtneming van de geldende covid-protocollen en voorschriften, waar de kerk zich zoals zij aangeven, steeds aan heeft gehouden. Ook wensen de bezorgde burgers die de brief hebben ondertekend niet gediscrimineerd te worden, indien zij weigeren om het Covid-19-vaccin te nemen.

Dit is al bijna het geval geweest, toen er werd gesteld, dat alleen zij die gevaccineerd zijn in aanmerking zouden komen voor  toestemming om zich opstraat te begeven tijdens de lockdowns. Gelukkig is dit niet doorgegaan.

De brief is voorzien van bijkans tweeduizend handtekeningen van christenen uit verschillende denominaties.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChristenen zien hun heil in de kerk