maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
5
(1)

Chris Calor van de Conversie Unit: “er is nog veel werk aan de winkel”

lees ook ...

VHP-fractieleider uiting bezorgdheid over daling wisselkoers...

Asiskumar Gajadien, fractieleider van de VHP, heeft zijn bezorgdheid geuit over de recente daling van de wisselkoers bij de cambio's. Hij benadrukte dat deze schommelingen de samenleving schaden en da...

De Conversie Unit staat voor aanzienlijke uitdagingen bij het omzetten van erfpacht en grondhuur naar eigendom, zo blijkt uit de bevindingen van de voorzitter, Chris Calor. Hij identificeert problemen zoals de moeilijkheden bij het verlengen van erfpacht en grondhuur, wat sommige mensen uitsluit van het grondconversieproces. Calor suggereert dat het overwegen van een beoordeling van grondconversieaanvragen op basis van alleen de oppervlakte redelijk lijkt om administratieve procedures te vereenvoudigen.

Calor pleit voor de overweging van een nieuw staatsbesluit om deze kwesties op te lossen. Hij erkent de inspanningen van E-Government om een gebruiksvriendelijke database te ontwikkelen en een centrum voor fysieke assistentie op te zetten om het proces toegankelijker te maken, vooral voor mensen met minder technische vaardigheden. Het aantal fysieke bezoeken aan het conversieprogramma duidt op een vraag naar deze diensten, met 584 personen die het kantoor hebben bezocht om het conversieproces te starten.

Desondanks zijn er nog obstakels, zoals het ontbreken van perceel-ID op landmeterkaarten. Calor hoopt dat deze uitdagingen kunnen worden aangepakt om een soepele overgang voor alle aanvragers te garanderen. Hij suggereert ook dat degenen van wie het grondhuur- of erfpachtrecht nog niet is verlengd, de kans zouden moeten krijgen om de volledige eigendom van hun perceel van de staat te kopen.

De voorzitter verwacht dat het aantal aanvragen zal toenemen en stelt dat er plannen zijn om hierop voorbereid te zijn. Hoewel er nog veel werk te doen is, is de Conversie Unit toegewijd om de gemeenschap positief te beïnvloeden door mensen te helpen hun dromen te realiseren bij het vestigen van huizen en tuinbouwprojecten op hun eigen land.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChris Calor van de Conversie Unit: "er is nog veel werk aan de winkel"