maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
3
(2)

Chinese winkels in Suriname waren uit protest dicht

lees ook ...

Vp Brunswijk ontmoet bewoners van Flora in meet the people a...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk zet zich in het kader van een "Meet the People"-actie in om rechtstreeks contact te leggen met alle lagen van de bevolking. Zijn doel is om dagelijks door het hele ...

Een vreemd beeld in Suriname, maar vrijwel alle Chinese ondernemers hebben de deuren van winkelzaken dinsdag tot 13.00 uur gesloten gehouden. Suriname Chinese United Association (SCUA), de overkoepelende Chinese vereniging, had zondag de oproep gedaan aan al haar leden en sympathisanten die een zakelijke onderneming exploiteren (waaronder warenhuizen, supermarkten, restaurants, etc.) om vandaag voor halve dag te sluiten.

Zo willen ze haar diepe medeleven tonen aan alle slachtoffers van criminaliteit. De Chinese vereniging dringt er sterk bij de regering op aan, om onmiddellijk meer middelen en manschappen beschikbaar te stellen om de veiligheid van alle burgers te verbeteren en te waarborgen.

Tegelijkertijd vragen wij de relevante wetgevende organen om enkele bepalingen van het wetboek van strafrecht zodanig te wijzigen, opdat er zwaardere straffen komen voor criminelen, om zodoende het crimineel gedrag te ontmoedigen.

Op 3 december 2022 werd Lin Yuliang, voorzitter van de Fujian sociale vereniging, op weg van zijn winkel in Langatabiki, beroofd en vermoord. Enkele dagen later, op 14 december 2022, werd Chen Yuanlan, houder van een kleine supermarkt, tijdens normale werktijden, eveneens beroofd en vermoord.

De winkeliers zijn het veelvuldig voorkomen van inbraken, berovingen en overvallen bij voornamelijk Chinese ondernemers, al of niet gepaard gaande met brute mishandelingen en of moord eer dan zat. Dit wekt grote verontwaardiging en baart grote zorgen bij de leden van SCUA.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChinese winkels in Suriname waren uit protest dicht