woensdag 29 november 2023
24.2 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
0
(0)

Chinese winkeliersvereniging bezoekt minister Kuldipsingh

lees ook ...

Overige goudzoekers Matawai hebben weinig van de regering ge...

De gouddelvers die zich bevinden in het Matawai-gebied te Kamp 21 Pasi, hebben vandaag aan Sun meegedeeld, dat zij in de zoektocht naar slachtoffers, weinig van de overheid hebben gemerkt. Zij hebben ...

Minister Kuldipsingh van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), ontving op 04 mei jongstleden het platform ‘Chinese Business Alliance’, onder leiding van Ma Xingrui. Tijdens het onderhoud  kwamen een drietal zaken aan de orde die doorgevoerd zullen worden.

De directeur van Economische Zaken, Aroen Jadoenathmisier, en andere directieleden waren aanwezig tijdens het bezoek. Afspraken die gemaakt waren in een eerdere meeting met vertegenwoordigers van winkeliersverenigingen, werden ook voorgehouden aan de Chinese Business Alliance. Aan de vereniging werd voorgehouden dat alle basis – en strategische goederen door de winkeliers bij elkaar gesorteerd moeten worden op rekken met als opschrift ‘Basis- en strategische goederen’ voor een beter overzicht voor de consument.

Voor het ordenen van de basisgoederen hebben de winkeliers één maand de tijd. Verder krijgen alle winkeliers vanaf 01 mei 2022 om de twee weken een prijslijst met de maximumprijzen van de basis- en strategische goederen, die zichtbaar geplaatst moeten worden in de winkels, zodat de consument ook aan zelfcontrole kan doen. Verder is er afgesproken dat alle winkeliers per heden over een geijkte weegschaal in de winkel moeten beschikken.

Het platform, bestaande uit 09 verenigingen, heeft hun medewerking toegezegd aan minister Kuldipsingh en heeft ook specifieke voorstellen gedaan om de samenwerking tussen het ministerie en de verenigingen te intensiveren. Ook is het platform bereidt om bekendmakingen van het ministerie die relevant zijn voor de winkeliers te vertalen voor de Chinese gemeenschap, zodat zij ook voortdurend voorzien kunnen worden van informatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChinese winkeliersvereniging bezoekt minister Kuldipsingh