dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
5
(1)

Chinese vereniging is verontwaardigd over veelvuldige roofmoorden

lees ook ...

De  overkoepelende Chinese vereniging, Suriname Chinese United Association (SCUA), vraagt aandacht voor de vele  inbraken, berovingen en overvallen bij vooral Chinese ondernemers. De organisatie is zeer verontwaardigd hierover en gaf dit te kennen in een persbericht. Om aandacht hiervoor te vragen zullen supermarkets, restaurants etc een halve dag gesloten worden gehouden.

De gesloten deuren van de bedrijven zijn ook bedoeld  om diepe medeleven te betuigen aan alle slachtoffers van criminaliteit. De SCUA roept al haar leden en sympathisanten die een zakelijke onderneming exploiteren (waaronder warenhuizen, supermarkten en restaurants) op mee te doen aan deze actie.

“Op 3 december 2022 werd Lin Yuliang, voorzitter van de Fujian sociale vereniging, op weg van zijn winkel in Langatabiki, beroofd en vermoord. Enkele dagen later, op 14 december 2022, werd Chen Yuanlan, houder van een kleine supermarkt, tijdens normale werktijden, eveneens beroofd en vermoord. We doen een beroep op de regering om onmiddellijk meer middelen en manschappen beschikbaar te stellen om de veiligheid van alle burgers te verbeteren en te waarborgen”, woorden van de SCUA-voorzitter Li Xue Xiong.

SCUA wijst bij monde van de voorzitter er ook op dat de straffen aangepast moeten worden, zodat criminelen ontmoedigd worden om over te gaan tot levensberovingen. Men hoopt dat de daders gauw berecht zullen worden, zodat de zielen van de slachtoffers troost zullen vinden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChinese vereniging is verontwaardigd over veelvuldige roofmoorden