zondag 24 september 2023
26.1 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
5
(1)

Chinese investeringsdelegatie toont enthousiasme voor samenwerking met Suriname

lees ook ...

Volksgezondheid benadrukt groeiende urgentie van mentale gez...

In de afgelopen jaren heeft mentale gezondheid een groeiende prioriteit gekregen, vooral gezien de uitdagende economische situatie van het land. Dit heeft geleid tot een afname van de levenskwaliteit ...

Een groep van zes Chinese ondernemers heeft een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi, waarin zij hun interesse in investeringen in Suriname hebben geuit. Het overleg vond plaats op donderdag 10 augustus op het Kabinet van de President. Tijdens de bijeenkomst hebben de investeerders aangegeven in welke sectoren zij willen ondernemen.

Parlementslid Chuanrui Wang, die ook aanwezig was, benadrukte dat dit aantoont dat er internationaal nog vertrouwen is in de mogelijkheden van Suriname. Hij noemde de sterke samenwerking tussen beide landen, Suriname’s overvloed aan natuurlijke hulpbronnen en de schoonheid van het land als factoren die de interesse van de Chinese investeerders hebben gewekt.

De sectoren waarin zij interesse tonen omvatten onder andere infrastructuur, woningfabricage, bosbouw, landbouw en visserij. Specifieker gaat het om projecten gerelateerd aan palmolieproductie en houtkap en -verwerking in de bosbouwsector.

President Santokhi ondersteunt het idee van houtexport, maar benadrukte dat vanwege het behoud van Suriname’s koolstofnegatieve status, de export van onbewerkt hout zal worden verminderd. Tevens zal bij houtkap aandacht worden besteed aan herbeplanting. De besprekingen omvatten ook het onderwerp van koolstofkredieten.

Opmerkelijk is dat de leider van de delegatie vertegenwoordiger is van de CITIC Group Corporation Ltd., een Chinese staatsinvesteringsmaatschappij die wereldwijd actief is, onder andere in Venezuela, Argentinië en Brazilië. Deze onderneming opereert in diverse sectoren, zoals luchtvaart, landbouw, infrastructuur en financiën.

“Let’s do business, let’s talk less and do more,” verklaarde president Santokhi, die hoopt dat er dit jaar nog stappen worden gezet richting woningbouwprojecten. Hij benadrukte echter dat vanwege Surinames schuld aan de Volksrepubliek China, de projecten en financiële middelen vanuit China momenteel vastlopen. Niettemin staat Suriname open voor directe investeringen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChinese investeringsdelegatie toont enthousiasme voor samenwerking met Suriname