woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Chinese gemeenschap eert voorouders bij 170-Jarig vestiging in Suriname

lees ook ...

Vuilophalers geven de regering twee weken om zaken op orde t...

Vuilophalers hebben er genoeg van om de regering voor te schieten. Zij hebben aangekondigd om per 22 juli te stoppen met de werkzaamheden als er niet wordt uitbetaald. De ondernemers hebben vanaf janu...

Verschillende Chinese verenigingen hebben ter gelegenheid van de 170 ste verjaardag van de Chinese vestiging in Suriname kransen gelegd bij monumenten in Paramaribo en Nieuw-Amsterdam. President Chandrikapersad Santokhi voegde zich bij de eerbetuiging door een krans te leggen bij het monument in het Vriendschapspark aan de Jagernath Lachmonstraat.

De Chinese ambassadeur Han Jing en Chen Xu, minister van Chinese Overzeese Zaken van de Staatsraad van de Volksrepubliek China, verwelkomden het staatshoofd bij deze gelegenheid. De kransleggingen zijn een eerbetoon aan de Chinezen die in 1853 in Suriname aankwamen, wat het begin van de Chinese vestiging markeerde.

Het monument in Nieuw-Amsterdam staat op de plek waar de eerste Chinese contractarbeiders voet aan wal zetten. Bij het monument in het Vriendschapspark benadrukten vertegenwoordigers van zowel de Surinaamse als Chinese regering de vriendschappelijke betrekkingen tussen beide landen.

Minister Chen Xu beschouwt de viering van 170 jaar Chinese vestiging als een uiting van de langdurige vriendschap tussen Suriname en China. Ze verklaarde: “Vriendschap tussen naties komt voort uit wederzijdse relaties tussen mensen; mensen-tot-mensen interactie.” Ze riep de Chinese gemeenschap in Suriname op om actief deel te nemen aan de economische ontwikkeling en de vriendschap tussen Suriname en China te bevorderen.

President Santokhi uitten zijn waardering in zijn toespraak voor de bijdrage van de Chinese gemeenschap in alle sectoren in Suriname. Hij benadrukte met name de moed om winkels te exploiteren in afgelegen gebieden. Het staatshoofd riep de Chinese gemeenschap op tot verdere integratie, harmonie in de samenleving en het versterken van de relatie tussen de Republiek Suriname en de Volksrepubliek China.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChinese gemeenschap eert voorouders bij 170-Jarig vestiging in Suriname