donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Chinese ambassadeur op bezoek bij minister LVV

lees ook ...

President Santokhi bezoekt kinderen met beperking

President Santokhi heeft vandaag, zaterdag 03 december, een evenement bezocht dat gehouden werd in het kader van de 'Internationale dag voor mensen met een beperking'. Dit evenement, georganiseerd doo...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft op maandag 15 november jongstleden, de ambassadeur van China, Han Jing ontvangen. De band van China en Suriname bestaat sedert de emigratie van chinezen naar Suriname in 1853. Sedert de onafhankelijkheid van Suriname onderhouden beide landen diplomatieke relaties. 

De welbekende beurzen waar de Surinamers voor in aanmerking komen zijn welkome hulp voor Surinaamse studenten. Het land biedt ook ondersteuning op andere gebieden. Zo komt er in februari 2022 een nieuwe bezending landbouwmachines en werktuigen aan, gedoneerd door China.

Te Tawajaripolder is 30 hectaren grond gereserveerd voor het Suriname Agriculture Technical Cooperation Center (SATCC) waar een faciliteit zal worden opgezet voor agrarisch onderzoek, training en voorlichting. Dit project is een grant vanuit de Chinese overheid voor het bedrag van 10,5 miljoen Amerikaanse dollars.

Een derde project dat door de Chinese overheid samen met LVV gestart zal worden, is het stimuleren van de teelt van eetbare paddenstoelen. Hiervoor zullen ook faciliteiten en trainingen opgezet worden. Met de komst van 5 experts uit China de komende maand zal de uitvoering van de projecten gestalte krijgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChinese ambassadeur op bezoek bij minister LVV