vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Chinese ambassade en bedrijven krijgen informatie over Herstelplan

lees ook ...

Santokhi supports the Social Army

The motto of the group Social Army, which provided children with a fun day on March 26, 2023, is "Give a little to change a lot." At that event, President Chandrikapersad Santokhi served as the honora...

Er is door het ministerie van Financiën en Planning een informatiesessie gehouden over het Herstelplan speciaal bestemd voor de Chinese ambassade en het Chinese bedrijfsleven in Suriname. De ambassadeur Han Jing en Wang Hailong, voorzitter van de Association of Chinese Enterprises in Suriname (ACES) waren te gast bij minister Armand Achaibersing. De ACES is de overkoepelende organisatie van Chinese staatsbedrijven en particulieren in Suriname.

Minister Achaibersing sprak de aanwezigen kort toe voordat Marten Schalkwijk, coördinator van het Herstelplan, een presentatie hield. De minister legde in grote lijnen uit waarom er een Herstelplan nodig is om de financieel-economische situatie van ons land te herstellen.

Hij benadrukte dat er intussen een aantal succesvolle maatregelen zijn doorgevoerd. De minister noemde onder meer de maatregelen die ertoe leidden dat de wisselkoers gestabiliseerd is. “Die maatregelen moesten getroffen worden, anders zouden we op een gegeven moment een wisselkoers krijgen van tussen SRD 40 en 60 voor de US dollar.”

Achaibersing informeerde de aanwezigen ook over de onderhandelingen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Hij benadrukte dat vanwege de hoge schuldenlast van Suriname er steun nodig is van het IMF om uit het economische dal te klimmen.

Schalkwijk ging dieper in op de huidige maatregelen, die nog moeten volgen en het effect dat ze zullen hebben op de economie. Hij had het over de houtsector waarin veel Chinese ondernemers zitten. De overheid wil naar een situatie waarbij er ook eindproducten worden geproduceerd voor de export. Minister Achaibersing riep ook de Chinese ondernemers die in die sector actief zijn op, om ook daarbij een bijdrage te leveren.

Ambassadeur Jing is blij met het initiatief van het ministerie om de Chinese ambassade te informeren over de stand van zaken betreffende het Herstelplan. ACES-voorzitter Wang Hailong zei dat de Surinaamse overheid mag rekenen op de steun van het Chinese bedrijfsleven als het gaat om het succesvol uitvoeren van de maatregelen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChinese ambassade en bedrijven krijgen informatie over Herstelplan