dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
0
(0)

Chinees Nieuwjaar en vuurwerkshow van Soeng Ngie

lees ook ...

Vijf vampiers VHP projecten (1)

Als vampiers vallen de rovers in jas en das aan op de staatskas met de weinige inkomsten van ons land Zodra je hoort van grote projecten in Suriname blijkt na onderzoek dat het een rooftocht is. Vo...

Dit is het jaar van de Os. Soeng Ngie en Co heeft het Chinees Nieuwjaar ingeluid met een vuurwerkspektakel op het bedrijfscomplex aan de Nw. Charlesburgweg. Volgens  onderdirecteur van Soeng Ngie Fung You Kee, is dit hun bijdrage aan de samenleving. De VHP-parlementariër Rui Wang geeft aan dat dit feest anders gevierd zal worden dit jaar.

 Het is gedaan op verzoek van de overkoepelende Chinese  Organisatie in Suriname, de Suriname Chinese United Association. Gebleken is , dat Surinamers bereid zijn geld aan een kant te zetten voor hun  vuurwerk. De afgelopen december is dit weer gebleken. Wij kunnen vuurwerk niet meer wegdenken tijdens owru yari, ondanks  de economische situatie.

De afgelopen periode was het vuurwerkspektakel een vast onderdeel van de tempelmarkt op het KKF-terrein. Het is traditie. Ook dansvoorstellingen, nieuwjaar lunch en tempeldiensten horen bij het vieren van het Chinees Nieuwjaar. De covid-pandemie heeft dit veranderd.

Dit jaar konden maar enkele buren  en gasten de show meemaken, omdat er geen ruchtbaarheid aan is gegeven. Ondanks vuurwerk over het algemeen mensen aantrekt, kon men niet stimuleren dat er meer mensen aanwezig waren. De show was te zien via SCTV.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChinees Nieuwjaar en vuurwerkshow van Soeng Ngie