dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
0
(0)

Chinees Nieuwjaar brengt optimisme voor handelsrelaties en economische groei

lees ook ...

Mathoera benadrukt groei tijdens certificaatuitreiking Defen...

Minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie benadrukte tijdens de certificaatuitreiking aan onderofficieren, die hebben deelgenomen aan drie cursussen, het belang van het dagelijks verleggen van gr...

Tijdens het Chinees Nieuwjaarsdiner ter ere van het jaar van de draak, georganiseerd door de Suriname Chinese Business Alliance (SCBA), werd gesproken over een veelbelovend jaar voor de handel. Ambassadeur Han Jing van de Volksrepubliek China benadrukte tijdens het evenement de groeiende betrekkingen tussen Suriname en China, die het afgelopen jaar als een solide basis dienden voor toekomstige zakelijke relaties. Het diner vond plaats in de tuin van het Presidentieel Paleis op 10 februari 2024, waar president Chandrikapersad Santokhi en zijn echtgenote Mellisa Santokhi-Seenacherry te gast waren.

“De draak in de Chinese cultuur symboliseert voorspoed en groei en brengt de belofte van geluk met zich mee. We zijn verheugd te zien dat steeds meer Chinese ondernemers nieuwe zakelijke kansen ontdekken en actief bijdragen aan de economische ontwikkeling van Suriname, terwijl ze tegelijkertijd een positieve rol spelen in het handhaven van sociale veiligheid en het ondersteunen van maatschappelijke doelen,” aldus de ambassadeur. Hij benadrukte zijn voornemen om de relatie tussen Suriname en China verder uit te breiden.

Ma Xingrui, voorzitter van de SCBA, deelde zijn optimisme tijdens het evenement en sprak de verwachting uit dat het komende jaar een tijd van geluk en voorspoed zal zijn, vooral voor de handel gezien de ontwikkelingen in de olie- en gasindustrie. “Zodra de economie stabiel is, zullen investeerders vanzelf volgen. Suriname kan met haar vele natuurlijke hulpbronnen goed gebruik maken van buitenlandse technologie,” verklaarde hij.

President Santokhi beloofde verder te gaan met het voeren van beleid om economische groei te stimuleren voor alle Surinamers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChinees Nieuwjaar brengt optimisme voor handelsrelaties en economische groei