woensdag 21 februari 2024
24 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

Chinees kennismakingsbezoek aan parlement versterkt goede banden met Suriname

lees ook ...

Vicepresident Brunswijk positief over IMF-inspanningen: R...

Vicepresident Ronnie Brunswijk, die aanvankelijk fel gekant was tegen de betrokkenheid van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), toonde zich nu redelijk tevreden over de behaalde resultaten. Hij be...

Op donderdag 7 december 2023 bracht Ai Ping, de vicepresident van de Chinese Association for International Understanding (CAFIU), een kennismakingsbezoek aan De Nationale Assemblee in Suriname. De delegatie, waaronder de Chinese ambassadeur in Suriname, Han Jing, werd ontvangen door waarnemend voorzitter  Dew Sharman en enkele leden van het parlement.

China behoort tot een van de landen van herkomst van de Surinaamse bevolking, wat resulteert in goede relaties tussen beide landen. Binnen deze relatie is er respect voor elkaars soevereiniteit.

De CAFIU is een in Peking gevestigde organisatie, geregistreerd onder het Ministerie van Burgerzaken, die naar verluidt fungeert als een frontorganisatie voor de Internationale Verbindingsafdeling. De organisatie wordt gebruikt voor internationale uitwisselingen met academici, denktanks en andere maatschappelijke organisaties.

Tijdens het bezoek waren ook andere leden aanwezig, waaronder Asiskumar Gajadien, Chuanrui Wang, Stephen Tsang en Rabindre Parmessar.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChinees kennismakingsbezoek aan parlement versterkt goede banden met Suriname