donderdag 30 november 2023
28.1 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
0
(0)

China wil sterkere banden met Suriname

lees ook ...

Srefidensi in de kolonie Suriname over 170 jaar Chinezen in ...

“Srefidensi in de kolonie Suriname begon met 1 cent birambi op azijn”, is een prachtig, rijk geïllustreerd boek geschreven door Paul Woei over de Chinezen in Suriname vanaf 1853. Het is prachtig geïll...

China wil de banden met Suriname versterken. De “Belt and Road’ initiatief wil het land aanwenden om een nieuwe fase van ontwikkeling te starten, zodat men de samenwerking tussen beide landen kan verdiepen en moderniseren. Wang Yi, de Chinese minister van Buitenlandse Zaken sprak hierover met Albert Ramdin tijdens een ontmoeting in Beijing. Suriname blijft in het Caribisch gebied een goede vriend van China, waarop het land kan rekenen.

Wang Yi herinnert aan de lange vriendschap tussen Suriname en China van 170 jaar. Suriname is één van de eerste landen in de Caribische regio die het één-China-principe erkende en diplomatieke banden met de volksrepubliek aanging. China ziet in Suriname een land dat een grote bijdrage zal leveren aan de ontwikkeling van betrekkingen tussen dit land en het Caribisch gebied.

De band tussen de landen heeft de Surinaamse bevolking voordeel gebracht volgens Wang Yi. China stelt het op prijs dat Suriname de One China Policy nog steeds ondersteunt. Het land bekijkt de relatie met het Caribisch gebied vanuit een lang termijnperspectief. Het is tien jaar dat China een samenwerkingspartnerschap is aangegaan met de Caricom, en wil van hieruit de politieke wederzijdse relaties verdiepen. Deze samenwerking met de Caribische partners wil men versterken en uitbreiden om de wederzijdse voordelen.

Ramdin zegt dat Suriname de volksrepubliek zal blijven ondersteunen bij het beschermen van de soevereiniteit en territoriale integriteit. De One China Policy zal gerespecteerd blijven. Suriname blijft ook participeren aan het Belt and Road Initiative en andere mondiale initiatieven die zijn genomen door president Xi Jinping.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChina wil sterkere banden met Suriname